Hos Kenneth
Ranunklene har vært utrolig flotte, men nå går de mot slutten. Det gjør ingenting for de har laget et show i over fire uker. det må man være fornøyd med! Øverst ser du sommerfuglranunkelen Butterfly™ Eris® og under ser du 'Amandine Chocolate'. Helt fantastiske begge to. Får vi det som vi vill kommer det en del nye ranunkelknoller i nettbutikken i høst.
De herdige frilandskaktusene har startet å blomstre og det er skikkelig gøy! De tåler kulde fint -30 er ingen problem, men regn liker de ikke, spesielt ikke på vinteren. Jeg har flere arter og sorter som jeg samler på. Dette er en rosa form av Opuntia polycantha. Hver blomst står ikke lenge, men det kommer stadig nye. Humlene elsker å kose seg med pollenet i disse!
Hurra det er agurkhøstetid! Disse ble sådd rimelig sent, men tenk at kun etter 8 uker kan man høste agurker. Magisk! Hverdagslykke er å rusle ut å klippe av en solvarm agurk før man skal på jobb. I år har jeg 'Mini Munch' som vanlig og tester ut sorten ´Mini Crisp'. Foreløpig lover det godt og den blomstrer vannvittig! Bare se på bildet. Har høstet agurker på den i dag, så skal sammenligne med 'Mini Munch. Spennende med smaktest, men regner med den smaker agurk og ikke banan liksom 😂.
Sist jeg skrev viste jeg bilde av minie åtte potter med basilikum 'Bonsai' som nå har seilet opp til å bli en storfavoritt! Nå er de som håndballer og foruten å se utrolige vakre ut, smaker skikkelig godt også. Lette å få til fra frø og blir så store på ca. 3 mnd. Anbefales!
Chiliene har fått hard medfart i år, men nå har de virkelig kommet seg og etter en måned i plasthuset er de store, frodige og blomstrer som bare det. I år har jeg gjort litt nytt som jeg kan avsløre for dere. Jeg har brukt 50% hagejord, blandet med vanlig kjøpejord for å få inn bakterier i jorden. Jeg har i tillegg blandet inn Myco plante Activator som består av organisk materiale, tang, humusstoffer og soppsporer. En levende jord er det viktigste av alt! Jeg gjødsler 1 gang i uka med Gogreen universalgjødsel (krav godkjent til økologisk drift), med epsomsalt og gullvann (eller tiss på godt norsk, ingen vits å bli flau av det. Det er hva det er 😄) som inneholder masse nitrogen, fosfor og kalium.
Resultatet så langt? Aldri hatt så fine chili (og tomat) planter før! Dette lover godt og hvis det fortsetter blir dette den nye rutinen heretter. Du kan kanskje ikke lære en gammel hund nye triks, men du kan lære en gammel gartner nye dyrkningsmetoder!
Kjempeløken 'Ailsa Craig' som jeg sådde tidligere i våres er i full vekst. Denne blir så store (800-900 gram) at den vil fortsette å vokse utover sommeren og frem til ut i august. Denne har fått mye av samme behandling som chiliene foresten....
Hvitløk 'Valdes' underbeplantet med salaten 'Red Cos'. Blomstene har kommet og noen av bladene starter å bli gule. Som mange vet starter ofte bladene på løk å visne når blomstringen starter. Men den skal vokse mange uker til. Blir kjempespennende å se hva som skjuler seg under! Hvitløk er en av de vakstene som ikke avslører hva som skjer under før du høster den. Man vet ingen ting! Er det en stor løk eller liten løk? men det er jo litt av spenningen også ikke sant?
![]() |
Hvitløksknopper er nydelig i curry ramen! |
Masse koriander, sammen med månedsjordbær og sukkererter i skjønn forening. Her er det ikke bar jord og finner jeg noe dekkes det raskt med gressklipp. På tide å så et nytt hold med koriander nå.
Potetene har startet å blomstre, det lover jo godt. Først ute var 'Knallfiffi' som har rosa kjøtt. Morsom å dyrke! Ser etter tegn på tørrråte en gang i uken. Hvis det skulle komme klipper jeg bort bladverket og lar potetene ligge, slik at skallet blir tykkere. De lagres bedre da.
De første jordbærene er spist og de smakte fantastisk! Snakk om søte smakfulle jordbær. det var noe annet en de litt halvmodne jordbærene i butikken. De er greie de altså, men dette var et annet nivå! Sorten er 'Korona'. den mugner lett så det er bare å spise forløpende hver dag!
Nå har jeg ikke tid å skrive lenger for jeg må ut å snakke og stelle med tomatene. Til neste gang, ha en stålende sommertid.
Hilsen Kenneth