søndag 17. september 2017

Høstlig i hagen - Uke 37, 2017

I det siste har det vært ordentlig guffent å være i hagen. Regn, regn og atter regn. Det har nesten ikke tørket opp imellom hver skur. Hagen har begynt å bære preg av alt regnet og flere av blomstene som fortsatt gav farge til hagen er nå brune og dvaske.

Heldigvis gjelder ikke dette alt, og gleden blir ekstra stor når du oppdager noe om blomstrer på et sted hvor du ikke kunne huske å ha plantet noe. Allium beesianum er en liten prydløk, ikke høyere enn ca. 20 cm og har søte lyseblå blomstrer. Den starter blomstringen nå i september og gir litt farge til bedet når alt annet begynner å forberede seg på høst. Bladverket ser nesten ut som en liten gresstue så det er ikke så lett å legge merke til den når den ikke er i blomst. Allium beesianum er en staude, så den kommer villig igjen år etter år i hagen.


Allium beesianum

I veksthuset som vi bruker til overvintring er det fortsatt full blomstring. Her står flere av våre Zonartic pelargonier. Noen av Zonartic pelargoniene har blomster i fersken, lys gult eller kremgult. Farger som du ikke så ofte finner hos zonale pelargoniene. I tillegg er blomstene og blomsterstandene ofte veldig store. Fordi vi vil at disse plantene skal være litt beskyttet mot elementene har vi satt dem i veksthuset hvor regn ikke kommer til.


Zonartic pelargonia 'Lara Mandarin'

Zonartic pelargonia 'Unicorn Diva'

I tomatveksthuset begynner tomatene endelig å modnes. Det har tatt sin tid i år, delvis fordi vi fikk plantet tomatene litt sent, men i dag var første store innhøsting. Det er morsomt og ikke minst viktig for oss å kunne prøve ut mange av de frøene, løkene og knollene vi selger for å se hvordan de oppfører seg i hagen, og for å få tatt bilder til nettsiden vår Garden Living Nå blir det på prøvesmake så mange som mulig og sylte de resterende etter at de er ferdig fotografert. Alle de 23 forskjellige sortene vi har i år.
Når tomatene begynner å modnes for alvor blir det langt flere enn vi greier å spise opp, og derfor hermetiserer vi en god del. Vi bruker denne oppskriften.

Tomater innhøstet.
Klar for fotoshoot.
Mange sorter gir et fargerikt resultat.

mandag 4. september 2017

Den inspirerende Slottsparken

Stramt men løst og ledig i vakre kontraster i lys gult og lys blått, se nærbilder under.

Det er ikke alle som vet at midt i Oslo er det vakre sammenplantinger som inspirerer! Her er det nye og dristige plantekombinasjoner. Dette liker vi! Det fine er at det er åpent for alle og helt gratis å titte på. Vi snakker selvfølgelig om Slottsparken og områdene rundt. Her har de uten tvil tatt den helt ut og virkelig gjort en fantastisk jobb. Det synes vi fortjener en anerkjennelse! Se på bildene og vurdér selv, er det ikke flott?


Pyntekorg 'Xanthos' og ...
...blåsalvie 'Cambridge'

Vakker lindeallé

Vår første Dronning, Maud omringet av kjempeverbena, silkebygg og praktsolhatt.

Kjempeverbena, silkebygg og praktsolhatt er vakkert sammen

Perfekt match!






Vierhortensia (Hortensia arborescens) 'Annabelle'

Sommerbakkestjerne (Erigeron karvinskianus) i store tepper!

Storkenebb 'Rozanne' er alltid vakker og blomstrer fra juli til frost.

Myk og vakker skogbeplanting under trærne med hosta, bregner og prydgress.


Ved dammen er det fargerikt med et naturlig preg.
Vierhortensia 'Annabelle' (Hortensia arborescens

Brua over dammen
Europabeinved (Euonymus europaeus)



I områdene utenfor Slottparken før du kommer opp til Slottet er det plantet store mengder fargerike planter i forskjellige kombinasjoner. Vi likte denne med burgunderødt og blålilla veldig godt. Tøft!

Georginer, surfinia, praktspragle, blåkorg, blåsalvie, isbegonia og duftheliotrop.

Denne georginen likte vi, den er diger!

Ullsalvie og pyntekorg


På bildene under ser du store rabatter med georginer (Dahlia) Praktsolhatt (Rudbeckia), sinnia, kanna, spanske margeritter (Osteospermum), oljeplante (Ricinus) bidens, surfinia, margeritt og verbena for å nevne noen. varme og kalde farger er bladet for å skape de store kontrastene og hele rabatten blir mye mer interessant på grunn av det. Alle er i sterke farger som gjør mye ut av seg og gjør at til og med på en regnværsdag skinner solen. Helt herlig!


Oljeplante (Ricinus) og georgine (Dahlia)
Georgine og praktsolhatt













Hilsen
Tommy og Kenneth
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...