onsdag 13. juni 2012

Vakre valmuesøstre

Meconopsis 'Aud Sissel'
Nå om dagen sprekker mange knopper opp og sarte tynne kronblader folder seg sakte ut. Først rynkete og etterhvert som dagen går retter de seg ut til storslåtte skjønnheter. Valmuesøstre - Meconopsis av mange slag er i gang i hagen! Her er 3 stykker som vi har fått av gode hagevenner. Planter som er gitt bort med hjertet, er planter vi virkelig setter pris på ! 

Meconopsis 'Aud Sissel' 
Ble i sin tid krysset fram av Gunvor og Jostein Øverås, som hadde en planteskole på Skedsmo. De er hageglade og hyggelige og ikke minst glade for å dele sin kunnskap om planter. 'Aud Sissel' Er en lettstelt hybrid som lett setter sideskudd som etter hvert kan deles fra. Blomstene sitter på lange stilker.

Meconopsis 'Marit'
 Meconopsis 'Marit'
Dette er en lettstelt hybrid med kremfargete blomster. Den kommer oprinnelig fra Marit Espejord i Tromsø, men har nå funnet vei inn i mange hager. Siden denne sorten er steril må den deles, noe som ikke er noe problem da den setter mange sideskudd.

Meconopsis x cookei
Meconopsis x cookei
Den er en kryssning mellom to arter Meconopsis, quintuplinervia og punicea.  Den danner små rosetter og på disse kommer det stilker med knopper. En knopp per stilk. Planten blir 25–30 cm høy. med sine sarte kronblader og farge er dette en hagefavoritt!
Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

5 kommentarer:

 1. Vakkert. Den Mxcookei, er den monocarp eller staude? Og om den skulle sette frø...

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er staude :-) Orker ikke å holde på med de monocarpe enda, kanskje når jeg blir pensjonist? ;-)

   Slett
 2. Ja nå er det høysesong for Meconopsis i alle farger og varianter. Her får de monocarpe selvså seg og det blir blått i blått så lang øyet kan se :) Lekre planter!

  SvarSlett
 3. Visste ikke at det fantes flere typer valmuesøstre. Interessant!

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid noe nytt i denne slekten. Det dukker nok snart opp enda flere vakre varianter av denne slekten :-)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...