Våre bøker



NY BOK 2019!


Ønsker du deg lettstelte og vakre staudebed? I denne boken får du informasjon om grunnarbeid, stell, formering, fargevalg og bladkombinasjoner, og om hvilke planter som egner i ulike miljøer. Boken har en egen oversikt over 101 stauder med bilder og tekst. Med denne boken kan du anlegge lettstelte staudebed som vil glede deg med blomstring eller dekorativt bladverk gjennom hele sesongen, år etter år.
ISBN: 978-82-02-57944-9

NY BOK 2019!


Drømmer du om å dyrke frukt og bær? Her er tips og inspirasjon til å dyrke favorittvekstene dine, enten du vil ha epler, plommer, solbær eller rips, eller mer eksotisk frukt som aprikos, fersken og minikiwi. Du trenger ikke en stor hage for å dyrke frukt og bær, noen sorter trives godt på liten plass. Gode råd om valg av sorter, plassering, planting, gjødsling og beskjæring gjør det enkelt å lykkes med dyrkingen.

NY BOK 2019!


 Frodige potter eller krukker kan forvandle en grå og kjedelig uteplass til en vakker oase, friske opp en steinlagt bakgård eller fargelegge en asfaltert innkjørsel. Her er tipsene du trenger når du skal velge ulike vekster til krukker og potter, og råd om jord, drenering og stell. Dyrk alt fra surjordsplanter, sukkulenter og vannplanter til grønnsaker, krydderurter, små bærbusker og minifrukttrær.
 


 Urter kan forvandle selv den kjedeligste rett til et festmåltid!
Dyrk din egen basilikum, koriander, løpstikke og mynte. Urter er enkle å så, og det er morsomt å lage sine egne planter. Mange urter kan du formere med stiklinger. Du kan også tørke krydderurter og bevare litt av sommerens smak til resten av året.
Spiselige blomster brukes ofte i salater og som pynt på kaker og desserter. Prøv for eksempel blomkarse, kornblomst, ringblomst og stemorsfiol. De gir maten farge, og selv om de kanskje ikke smaker så mye, vil de garantert lokke fram et smil.
Her er tipsene du trenger for å dyrke friske urter og spiselige blomster.




 Drømmer du om å høste solmodne tomater og søte rødbeter fra egen avling? Her er tips og inspirasjon til å dyrke favorittvekstene dine.
Det er enkelt å dyrke deilige tomater, chili, løk, kål, paprika, agurk og andre grønnsaker selv. Forfatterne øser av sine erfaringer om dyrking på friland, i drivhus og pallekarmer og hjelper deg å skape en frodig hage som bugner av friske grønnsaker.
Grønnsaker du har dyrket selv smaker ekstra godt!



Vil du ha en frodig hage som bugner av alt fra friske grønnsaker, frukt og bær til praktfulle blomster, busker og trær? Da er det viktig å vite hva du bør gjøre i hagen måned for måned.
Min hagekalender gir deg oversikten. Den hjelper deg blant annet å huske når du skal så, plante, ta stiklinger, gjødsle, kalke, luke, pode og høste. Kalenderen minner deg også om når småfuglene trenger ekstra vinterfôring og gir deg inspirasjon til nye hageprosjekter.
I tillegg til mange praktiske råd, tips og ideer om hagebruk, er det sider med plass til egne notater, sjekklister og skisser. På disse sidene kan du samle verdifulle erfaringer fra din egen hage som du vil ha nytte av senere år. Vil du ha en frodig hage som bugner av alt fra friske grønnsaker, frukt og bær til praktfulle blomster, busker og trær? Da er det viktig å vite hva du bør gjøre i hagen måned for måned. Med denne kalenderen får du stor glede av hagen din i mange år fremover!
 ISBN: 9788202534653



Alle vil dyrke sin egen kortreist og sunn mat! Vi har skrevet denne boken for alle som er interessert i dyrke sine egne grønnsaker, frukt, bær og urter. Mange vil kanskje ikke dyrke grønnsaker i hele hagen, men på et begrenset område, andre har en terrasse å dyrke på. Boken tar for seg dyrking på en begrenset plass, gir råd og tips hvordan lykkes. Vi har delt våre egne erfaringer med de forskjellige spiselige vekstene, slik at muligheten for å lykkes er størst mulig, alt fra såing til du kan høste avlingen.

ISBN: 978-82-02-43222-5




”Av alle hagens planter er det løkvekstene som gir oss mest glede.”
Det er noe nesten magisk over snøklokker og krokus som stikker hodene opp av snøen og gir løfter om vår og nye hagegleder. Men mange løk- og knollvekster blomstrer på andre tider av året også, både sommer og høst, og mange sorter er hardføre nok til å klare seg langt mot nord eller i fjellstrøk.
I denne boken presenterer vi 250 forskjellige løk- og knollvekster, og hvordan man går frem for å lykkes med dem. Hver plante presenteres med flotte bilder og nyttige opplysninger om blomsterfarge, blomstringstid, herdighet og spesielle krav til behandling.
Les anmeldelse av boken hos Moseplassen.

ISBN: 978-82-02-37279-8




 ”Alle kan få plass til stauder, enten de har tre mål hage eller bare en terrasse.”
Det finnes en staude for et hvert tenkelig sted i hagen: Noen stauder stortrives på fuktige steder, andre i skyggen, i tørre fjellsprekker nesten uten jord, under store trær og – selvfølgelig – i bedet med vanlig hagejord og gode solforhold. I denne boken presenteres 270 forskjellige stauder som alle egner seg for norske forhold. Med riktig planting, godt grunnarbeid og rett plantevalg kan du anlegge et lettstelt staudebed som vil glede deg med blomstring eller dekorativt bladverk gjennom hele sesongen.
Les anmeldelse av boken hos Moseplassen.

ISBN: 978-82-02-47790-5




”Skap en spennende hage med fargerike sommerblomster.”
Det finnes et rikholdig utvalg av sommerblomster for hagen og terrassen. De blomstrer lenge, har et utall fargevarianter og passer like godt i frodige bed som i potter og kar.
I denne boka presenterer Tommy over 250 forskjellige sommerblomster og utplantingsplanter som passer for norske hager, og hvordan man går frem for å lykkes med dem. Hver plante presenteres med flotte bilder og nyttige opplysninger om blomsterfarge, blomstringstid og spesielle krav til behandling. I tillegg inneholder boken kapitler om anskaffelse og utplanting, formering og stell, eventuelle skader og sykdommer.
Les anmeldelse av boken på Moseplassen.

ISBN: 9788202332051



Bøkene kan kjøpes i nettbutikken vår: Gardenliving.no


Hilsen

Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...