Høst friske rabarbrastilker |
Kutt opp og ha på glass |
Dette er en superenkel måte å ta vare på noe av rabarbraen, og ikke minst lage noe morsomt og nyttig med denne flotte planten.
Slik gjør du:
600 gram rabarbra ferdig renset og kuttet
300 gram sukker
1 l vodka (eller så mye du trenger for å fylle glassene).
Fyll rabarbrabitene og sukkeret på glass, fyll på med vodka. La dette trekke inntil 6 mnd, på et mørkt sted. Snu/rist på glasset med jevne mellomrom for å blande ingrediensene. Oppskriften kan med fordel halveres hvis du ønsker mindre mengde. Oppskriften kan kryddres med kanelstang, sitron eller andre ting du liker.
Rabarbrasnaps kan brukes som den er, som en hagesnaps rett og slett! En fin måte å spare vårens smaker til høsten.
Ha på sukker |
Fyll på med vodka |
Skru på tett lokk |
Etter 6 mnd er vodkaen rosa og klar til bruk |
Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen