![]() |
Høst friske rabarbrastilker |
![]() |
Kutt opp og ha på glass |
Dette er en superenkel måte å ta vare på noe av rabarbraen, og ikke minst lage noe morsomt og nyttig med denne flotte planten.
Slik gjør du:
600 gram rabarbra ferdig renset og kuttet
300 gram sukker
1 l vodka (eller så mye du trenger for å fylle glassene).
Fyll rabarbrabitene og sukkeret på glass, fyll på med vodka. La dette trekke inntil 6 mnd, på et mørkt sted. Snu/rist på glasset med jevne mellomrom for å blande ingrediensene. Oppskriften kan med fordel halveres hvis du ønsker mindre mengde. Oppskriften kan kryddres med kanelstang, sitron eller andre ting du liker.
Rabarbrasnaps kan brukes som den er, som en hagesnaps rett og slett! En fin måte å spare vårens smaker til høsten.
![]() |
Ha på sukker |
![]() |
Fyll på med vodka |
![]() |
Skru på tett lokk |
![]() |
Etter 6 mnd er vodkaen rosa og klar til bruk |
Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen
Jum jum :) Smaken av sommer året rundt med ekstra futt i :) Herlig!
SvarSlettSynes det smaker bedre med Bacardi eller 60%. Vodka har en egensmak, mens både Bacardi og selvfølgelig 60% gir en rundere og friskere smak, spesielt hos de likører som står en stund.
SvarSlettTakk for tipset!
SlettDette var ingen dum ide for å ta vare på sommeren! Også kan man bruke rabarbrabitene til is!
SvarSlettSå enkelt...6mnd...da rekker vi akkurat til jul!
SvarSlettJums, herlig med sommersmak til jul. Her er det bare å prøve seg frem med forskjellige smaks tilsetninger.
SvarSlettHa en fin helg :-)
---må ut og kjøpe sprit!!!
SvarSlettAhhh, den skal prøves. Supergøy med nye måter å bruke en gammel, ærverdig plante på. Tusen takk for tipset :)
SvarSlettEr den klar til bruk etter 6 mnd eller 6 uker, tro? Her står det begge deler....
SvarSlettHer er det en skrivefeil, tusen takk for at du tok deg tid til å si i fra :-) Den er er nå rettet! Det skal være 6 måneder.
Slett:-)
søter den med ren stevia i pulverform etter at den har stått i 6 mnd på sprit til søt nok - ble knallgod!OG bruker man 60 % sprit trekkes ikke godstoffene ut av rabarbraen!
SvarSlett