fredag 22. juni 2012

Etterlysning: Who’s the lady in black?

 Iris chrysographes ’Rubella’, ’Stjerneskud’ og den ukjente
Siden vi flyttet hit til Holter har vi fått mange planter av forskjellige hagevenner. Det betyr at vi av og til får noen planter som ikke har sortsnavn. Intill i dag trodde vi at vi hadde to forskjellige Iris chrysographes, sortene ’Stjerneskud’ og ’Rubella’. Stor var derfor overraskelsen da tre forskjellige Iris chrysographes nå blomstrer i hagen.
Både ’Rubella’ og Stjerneskud’ er identifisert, men hvem er den tredje, uidentifiserte ”damen i svart”? Nåvel, svart er kanskje å ta i litt, hun er egentlig dyp, dyp rødlilla med store gule felter på skjørtene, men i kveldslyset ser den faktisk svart ut.

Er det noen der ute som kan hjelpe til med å finne ut av hva hun heter?

Hilsen 
Kenneth og Tommy
Iris chrysographes ’Rubella’
Iris chrysographes ’Stjerneskud’
Den ukjente iris damen, men hvem er hun?

9 kommentarer:

 1. ooo,så nydelige! Jeg har altså ikke riktig fått med meg at chrysographes kunne tåle så mye som den gjør før nå denne uken, men nå har jeg da fått helt dilla :D

  SvarSlett
 2. Hejsa.

  Det er iris chrysographes "Black form". Den er absolut en af de flotteste af sorten.

  God dag til Jer.

  SvarSlett
 3. Det er nok 'Black Form' ja, men den pleier ofte å være nesten helt sort uten flekker. Men det er så mange former av de også, så helt sikkert kan jeg ikke si det. Flott er "hun" uansett navn! :-)

  SvarSlett
 4. Jeg synes ikke det ligner på Black form, jeg har den og den er virkelig helt sort.

  SvarSlett
 5. Ingen navneforslag fra meg. Kun bifallende tilrop over de lekre irisene :) Jeg har sådd Iris chrysographes for flere år siden som nå står med sine første knopper. Gjett om jeg er spendt på hvor mørk den er?! God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir kjempe spennende ! Ingen ting er som å få blomster på planter en har sådd selv. Kan jo i teorien bli flere farger nyanser :-)

   Slett
 6. Takk for navne forslag! Det skal vi undersøke nærmere. Black form blir vel frøformert så den kan sikkert være veldig variabel :-)

  Takk for tips alle sammen!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...