fredag 27. april 2012

Stakkars spurvehauk


Spurvehauk på komposten
Vi fikk besøk av spurvehauk (Accipiter nisus) i går. Veldig spennende! Den satt i furua der vi foret småfuglene. Vi tenkte først den jaktet på småfuglene, men den bare satt der selv om vi sto rett under. Det var jo litt underlig, vi tenkte den ikke kunne være helt frisk. Vi vil jo ikke at den skal ta småfuglene, så vi fikk jaget den vekk.  Da fløy den til kompostbingen og satt seg der.
Det er der jeg tok bildet, men den var ikke redd, selv om jeg sto rimelig nærme.  I dag fant jeg den død når jeg var på vei til komposten. Stakkars det var tydeligvis noe galt med den. Trist for den var en flott fugl.
Spurvehauk klar for en rask begravelse.

Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

4 kommentarer:

 1. Hufda. Det var jo veldig trist med den vakre fuglen. Vi har hatt en spurehauk rundt foringsplassen i vinter, og har hørt at de gjerne blir værende når tilgangen på mat blir så lett tilgjengelig. Men her får naturen styre seg selv. Det er jo spennende med disse vakre rovfuglene :) God helg!

  SvarSlett
 2. Hauken er kanskje fin, men vi hønseeiere ser litt annerledes på det. Et år hadde vi plagsomt mange sirklende over her. Hønene måtte passes hele tiden.

  SvarSlett
 3. Så synd da! De er flotte fugler som ikke er så ofte å se.

  SvarSlett
 4. Trist med den flotte fuglen, men bra for småfuglene.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...