torsdag 5. april 2012

En kjekkas på besøk i hagen


Det hender vi får besøk av disse vakre fuglene på vårparten. Det virker som de alltid kommer i par, hunnen er veldig lik hannen, men har brunt bryst. De spiser ikke fuglemat fra stativet, og virker mer lykkelig av å spise frøene på bakken. Er matstasjonen i nærheten av noen tette busker eller trær føler de seg trygge og kommer lettere frem. De er litt sjenerte fugler her hos oss i hvertfall.
Dompapper heter Purrhula purrhula på latin og tilhører finkefamilien. De har et kort nebb som de bruker til å ta av skallet på frø og harde knopper. De lever i blandingskog, gjerne med gran eller furu.
Det er fantastisk å få besøk av disse fuglene i hagen og vi prøver å oppmuntre det vi kan for at de skal trives her.


Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

5 kommentarer:

 1. Ja, dette var virkelig en flott fyr å ha på besøk!

  SvarSlett
 2. De er så utrolig vakre! Med sine flotte farger, og det at de er store til småfugler å være. Og så er det jo veldig søtt at de kommer i par :) Her hos oss har 1 par, vær vår. Så tenker jeg at det er samme på som kommer akkurat til oss. Hvem vet?

  SvarSlett
 3. Det ser ut til at dompapene er husvarme i år. Vi har også røde, runde, "reserveepler" rundt om i trærne og de spiser også av frøene i materen. Riktig koselig.

  SvarSlett
 4. Dompapen er jo bare helt nydelig! Her i Rælingen har jeg ikke sett dompap på mange mange år, dessverre. Men, heldigvis har jeg sett noen på Skedsmokorset. Flotte bilder! :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...