mandag 2. april 2012

Hagen uke 13


Corydalis malkensis
Corydalis solida 'Beth Evans'
Corydalis solida
Det er bare å erkjenne at denne uken ikke har vært like bra som de siste ukene. Temperaturen har vært kjølig med 4-5 grader om dagen og minus 3-4 om natten. Med kraftig isvind har en del planter tatt skade av dette. Se de nederste to bildene. Julerosen ligger flatt ned, det gjør de ofte når det er kaldt, men nå har stilkene blitt ødelagt av vind og kulde. Jeg har også oppdaget at vi har fått den skumle "box blighten" inn i hagen. Da er det farvel med buksbom for alltid. Slik er hagelivet noen ganger.

På den positive siden har vi begynt våronna i grønnsakshagen. Vi er så heldig å ha gode naboer med hest, så vi får masse hestegjødsel på døra. Helt herlig for hagen og siltjorden her, skikkelig gull for plantene. Vi har også begynt å drive rabarbra og gressløk for tidlig avling. Rabarbra blir helt søt, sprø og deilig når den får vokse mørkt. I veksthuset vokser tomater, cosmos, chili og kjempeverbena som bare det. Kjempe morro.
Daphne mezereum
Scopolia carniolica
Valeriana phu 'Aurea'
Crocus chrys. 'Warley'
Crocus imperati 'De Jager'
Saxifraga kellereri ' Suendermannii'
Driving av rabarbra
Hestemøkk i gr.hagen
Tomatene vokser
Den skumle "box blight"
Salatmix snart klar
Frostherjet julerose
Driving av gressløk for tidlig avling
Crocus sieberi 'Tricolor'
Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

4 kommentarer:

 1. Takk for titten! Her er det også hårde bud for endel av plantene og flere frysetørker ut nå. Sånn er det vel når våren kommer så alt for tidlig..

  SvarSlett
 2. Her var det mye vårlig snadder!Og noen lure triks på kjøpet. Sånt sier vi alldri nei takk til :) Ja jeg har skjønt at hestemøkk er tingen. Er det ikke det Peter Korn bruker i de bedene som ikke er ren sand? Fortsatt god påske!

  SvarSlett
 3. Uff så leit med buksbomsoppen. Julerosene blir tross alt fine neste år, men en hage helt uten buksbom...det blir verre. Gleder meg til å se hva du kommer opp med som alternativ.

  SvarSlett
 4. Jeg kom tilfældigt forbi din blog.
  Tak for de smukke billeder.
  Ha` en god aften.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...