søndag 8. april 2012

Hagen uke 14


Corydalis solida 'Beth Evans' begynner å bli fine tuer.
Uke 14 har vært en tøff uke for hagen og plantene i den. Selv syntes jeg det er trist, men slik er hagelivet, det er alltids neste år å se frem mot!
Temperaturene har ligget på rundt 5 grader om dagen med en del sol og ned til minus 5 grader om nettene. Løkvekstene har klart dette kjempefint, samme med trollhasselen - Hamamelis mens mange juleroseblomster har fryst. Andre steder i hagen har jordrottene tatt for seg av hekkplanter og busker. De har flyttet rundt på påskeliljene, og jeg finner matlagre av løker her og der! Ellers har vi begynt å flytte og dele stauder. Mange ting kan plasseres bedre, og nå er det fin tid å gjøre dette på. Tommy har vært så dyktig å laget en pergolalignene sitteplass, i urtehagen som vi kler med humle - Humulus lupulus. Rund blir det marikåpe og kattemynte. Tror det blir bra!

Agavene har kommet ut grunnet plassmangel i veksthuset. De klarer de lave temperaturene bra, men vi dekker dem mot sol i begynnelsen. I veksthuset vokser det skikkelig god nå. Tomatene, Cosmos, Shizanthus, pelargonia og kjempeverbena skyter i været. Cosmosplantene har blitt toppet for å gi flere skudd, det samme har blodbegerplantene. Georgineknollene har endelig også kommet i potter, klare for driving. Alt i alt en produktiv uke!

Chionodoxa sardensis
Corydalis 'Nymphenburg'
Crocus 'Janne d'Arc
Erica dar. 'Kramer´s Rote'
Galanthus 'Pom Pom'
Hamamelis vernalis 'Sandra'
Helleborus x hybridus
Hepatica n. 'Flore Plena'
Liljene er på vei opp
Pulmonaria ang. 'Azurea'
Tommy snekrer sitteplass
Trepion på vei

Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...