søndag 8. april 2012

Hagen uke 14


Corydalis solida 'Beth Evans' begynner å bli fine tuer.
Uke 14 har vært en tøff uke for hagen og plantene i den. Selv syntes jeg det er trist, men slik er hagelivet, det er alltids neste år å se frem mot!
Temperaturene har ligget på rundt 5 grader om dagen med en del sol og ned til minus 5 grader om nettene. Løkvekstene har klart dette kjempefint, samme med trollhasselen - Hamamelis mens mange juleroseblomster har fryst. Andre steder i hagen har jordrottene tatt for seg av hekkplanter og busker. De har flyttet rundt på påskeliljene, og jeg finner matlagre av løker her og der! Ellers har vi begynt å flytte og dele stauder. Mange ting kan plasseres bedre, og nå er det fin tid å gjøre dette på. Tommy har vært så dyktig å laget en pergolalignene sitteplass, i urtehagen som vi kler med humle - Humulus lupulus. Rund blir det marikåpe og kattemynte. Tror det blir bra!

Agavene har kommet ut grunnet plassmangel i veksthuset. De klarer de lave temperaturene bra, men vi dekker dem mot sol i begynnelsen. I veksthuset vokser det skikkelig god nå. Tomatene, Cosmos, Shizanthus, pelargonia og kjempeverbena skyter i været. Cosmosplantene har blitt toppet for å gi flere skudd, det samme har blodbegerplantene. Georgineknollene har endelig også kommet i potter, klare for driving. Alt i alt en produktiv uke!

Chionodoxa sardensis
Corydalis 'Nymphenburg'
Crocus 'Janne d'Arc
Erica dar. 'Kramer´s Rote'
Galanthus 'Pom Pom'
Hamamelis vernalis 'Sandra'
Helleborus x hybridus
Hepatica n. 'Flore Plena'
Liljene er på vei opp
Pulmonaria ang. 'Azurea'
Tommy snekrer sitteplass
Trepion på vei

Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

8 kommentarer:

 1. Nydelige bilder! Ser at dere også er "velsignet" med jordrotter.. Hvordan får man tatt rotta( he he) på de? Noen triks?

  SvarSlett
 2. Nei desverre....tenkte jeg skulle prøve vannmetoden. La slangen fylle huket med vann i 15 minutter! Den skal vist fungere. Vi har veldig sandjord så fyller jeg på vann får jeg hvertfall tettet hullene :-)

  SvarSlett
 3. Av og til er man glad for det man ikke har i hagen.. Jordrottene må der gjerne beholde :) Ellers som alltid flotte bilder av spennende planter. Tommy ser skikkelig proff ut! God kveld.

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg til å se den pergolaen ferdig. Blir garantert flott med marikåpe og kattemynte.

  SvarSlett
 5. Det har vært ei tøff påske, men det går helt sikkert greit med det meste!
  Kjempe masse fint som er kommet hos deg!

  SvarSlett
 6. Som vanlig mye lekre planter å se her!

  Synd med det som får seg en knekk. Ser ut som det blir mindre nattefrost fremover nå og forhåpentligvis mindre tøft for plantene.

  SvarSlett
 7. Våren kan desverre være veldig lunefull. Litt trist at det vi har gledet oss til blir ødelagt... men ikke noe å gjøre med! Vi får glede oss over det som klarer brasene. Mange vakre bilder... og så blir det riktig spennende å se den ferdige pergolaen. Ønsker dere en fin apriluke!

  SvarSlett
 8. Hei! Enda en fordel med en 2 kvadrat skyggebalkong - ingen jordrotter! Men ja, det høres veldig trasig ut, håper vannmetofden funker. Gjør de skade hele sesongen eller er det verst nå om våren? Grattis med pergola, høres ut som et trivelig frokoststed :D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...