søndag 15. januar 2012

Palheiro Gardens, Funchal, Madeira

Crocosmia forvillet i eng.

Dette er den siste hagen jeg har besøkt på Madeira, og den er virkelig verdt besøket. Det finnes mange fine hager og parker her, men skal du se noen som har det lille ekstra, er Palheiro Garden et must. Hagen er rundt 200 år gammel, og er en av de få hagene her på Madeira som er skikkelig engelskinspirert. Kanskje er det derfor vi følte oss så hjemme i denne hagen?
Hagen er kjent for sine Camellia, som de har mengder av. Grunnen til at de kan dyrke Camellia her er at hagen ligger høyere opp i fjellene, så temperaturen er lavere, og været fuktigere. De har selvfølgelig formklipte buksbom, roser og mye mer slik en engelskinspirert hage skal ha, men også blomsterenger.

er vakre !
Camellia
blomster

Magnolia
Formellhage
Formklipte fuglerPrimula malacoides
Nerine
Michelia doltsopa
For mer info om hagen, ta en titt på hjemmesiden : http://www.palheiroestate.com/


Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

2 kommentarer:

 1. Vakkert! Elsker Camelliaer, har desverre hatt frost i drivhuset og det ser ut til at 3 av de ikke kommer seg igjen..

  Hvis døra på drivhuset ikke er tett kan du kjøpe tettningslister hos en glassmester og sette på. jeg har gjort det og slipper nå glipper på vinteren. Disse er rimelige og finnes i metersvis!

  SvarSlett
  Svar
  1. Trist med Cammelia plantene, de pleier å tåle en del kulde, men var de i vekst fryser de lett. De er ihvertfall vakre :-)

   Det fulgte med tettningslister, men de fungerte ikke så bra syntes jeg. kanskje jeg skulle ta meg en tur rund å se hvilken typer som finnes. Må være en med skikkelig godt klister :-)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...