onsdag 25. januar 2012

Sammenplanting med hvite blomster


En av designhagene på RHS Hampton Court Palace Flower Show 2011

Hvem har vel ikke drømt om den hvite hagen? Der hvite, rene og elegante blomster står i fokus. Et fredfult sted, et sted å hvile både kropp og sinn. Hvite blomster er populært som aldri før, og de er tidløse og elegante. 
Å fylle hagen med hvite blomster trenger ikke gi det ønskede resultatet. For å få en vellykket hvit hage er det like viktig å ha like mye grønt som hvit. For eksempel i den populære hvite hagen på Sissinghurst Castle, bruker de mye grønt for å fremme den hvite fargen. Planter med sølvfargede eller hvitbrokete blader er like viktig, de lyser opp hagen og er tilstedeværende selv om blomstene har blomstret av. Ikke glem å bruke busker, trær og klatreplanter for høyde og struktur i bedene.

1.
3.
2.
Bilde 1 -Revebjeller - Digitalis purpurea 'Alba' med prydgress og grønnblomstret kvann - Angelica archangelica. En lett kombinasjon å gjennskape, men ikke desto mindre flott!

Bilde 2 - Sibiriris - Iris sibirica med revebjeller - Digitalis purpurea 'Alba' og kvann - Angelica archangelica bakerst.

Bilde 3 - Her er det en god mix med mye grønt : Revebjeller - Digitalis purpurea 'Alba', stjerneskjerm - Astrantia major, hjertebergblom - Bergenia cordifolia, skumblomst - Tiarella cordifolia med gresset Stipa pennata.

6.
4.
5.
Bilde 4 - Hvitbladet hosta med lupin - Lupinus, peon - Paeonia lactiflora og det vakre treet pagodekornell - Cornus controversa ' Variegata'

Bilde 5 -  Hvite løytnantshjerter - Lamprocapnos spectabilis 'Alba' plantet i et naturlig woodland, der de ser ut til å trives utmerket.

Bilde 6 -  Hvite solhatter - Echinacea purpurea 'Alba' med hvitbroket kornell - Cornus alba 'Elegantissima' og slirekne - Persicaria polymorpha.

9.
7.
8
Bilde 7 - Den flotte fløyelstjæreblom - Lychnis coronaria 'Alba' med sine sølvskimrende blader og gjeiteskjegg - Galega x hartlandii, det blå imellom er en engstorkenebb - Geranium pratense

Bilde 8 - Hvite Agrostemma githago fremst med løvemunn - Anthirrhinum bak, kantet med buksbom - Buxus sempervirens

Bilde 9 - Fylt prestekrage - Leucanthemum med afrikalilje - Agapanthus ( Må overvintres inne) og kjempeverbena - Verbena bonariensis helt bakerst.


Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...