torsdag 23. februar 2012

RHS Garden Wisley vinter 2012


Halvfylt blåveis, Wisley Gardens egen utvelgelse.
Det er ingen overdrivelse når jeg tør påstå at The Royal Horticultural Societys hage Wisley Gardens som ligger i Surrey, England er en av verdens beste hager. Vi besøker denne hagen gjerne tre ganger i året, for den er helt fantastisk. Til og med nå i februar er det mye å se og oppleve i denne hagen. I år besøkte vi hagen 13 februar. Vi pleier å bruke en hel dag her  for det er mye å få med seg. Jeg lærer masse nytt hvert år fra denne hagen. Jeg bruker denne hagen som en stor inspirasjon til vår egen hage.

Wisley har alt: Fjellhager, store veksthus, skogsområder, prærie rabatter, stor rosehage, arboret, visningshager, lynghage, dammer, grønnsakshage, frukthage, aktiviteter for barn, 3 spisesteder og et flott hagesenter. Denne hagen har alt og bruker mye ressurser på forskning innen for hageverden. Skal du besøke en hage i England i sommer er denne et must :-)

Ta en titt på nettsiden: Wisley Garden

Encyclia sp.
Cattleya hybrid
Hippeastrum papilio
Narcissus romieuxii
P. allionii 'Gavin Brown'
Tropaeolum hookeriana
Camelia  'Snow Bell'
Galanthus og Ophiopogon
Garrya elliptica 'James Roof'
H. 'Walberton`s Rosmary'
Formklipt Ilex
Alpinhuset, mye snacks her!
Cornus officinalis
Hamamelis - Trollhassel
Gartner øl må prøves!

Det nye veksthuset er veldig populært og flott.

Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

7 kommentarer:

 1. Den Hepaticaen der en skikkelig sikle plante. Oi, oi! Og Cameliaen var jammen med skjønn også. Flotte bilder som får en til å ønske seg ut på tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Den Hepatican der ville jeg også ha, den er kjempe flott! Jeg har en del forskjellige, men en slik en har jeg ikke. Dette er en de har frøsådd og valgt ut, så det er håp for oss alle :-)

   Slett
 2. Jeg kjenner at hageturgenet ble sterkt trigger nå :)London er helt klart langt oppe på ønskelisten.

  SvarSlett
 3. Jeg også liker Wisley, reiste dit med tog, og brukte litt for mye tid på å finne fram. Men det var verdt det, veldig verdt det...

  SvarSlett
 4. Du spæder på bedste vis til have rejsedrømmene med dine smukke billeder. Skøn og informativ blog du har og tak for kommentaren hos mig.

  Tænk at man kan formere løg ved at skive dem.......man lærer hele tiden noget her i dette univers :0)

  Jeg vender helt sikkert tilbage.......især nu jeg har forelsket mig i vintergækkerne - den G."South Hayes" du viser hvor er den fantastisk smuk ......suk :0)

  Dorthe

  SvarSlett
 5. Så mange fine foto av plantene! det er nok en opplevelse å få komme dit og se!
  God helg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...