tirsdag 17. januar 2017

Juveler fra Sør-AfrikaDet er alltid spennende med post, spesielt når den posten er hage- eller planterelatert. Og for noen dager siden dumpet en brun, uanselig polstret konvolutt ned i postkassen. Av utseende ikke så spennende, men den inneholdt juveler fra at annet kontinent.

De som har besøkt oss og følger oss på blogg og Facebook vet at vi har en liten forkjærlighet for pelargonia. Både de velkjente storblomstrede zonalepelargoniaene. Men også de litt mindre dyrkede villartene. De ville Pelargoniumene har ofte ikke like store og fargesterke blomster som de moderne hybridene, og ikke alle kan formeres med stiklinger og noen er til og med litt knepne å dyrke siden de kan gå i dvale hvis det blir for tørt eller for varmt. Vi elsker de ville artene så da vi oppdaget at Silverhill Seeds hadde noen til salgs bestilte vi et par frøpakker. Silverhill Seeds er et frøfirma i Sør Afrika som har spesialisert seg på Sør-Afrikas villplanter.


Pelargonium triste
"Det er alltid spennende med post, spesielt når den posten er hage- eller planterelatert."

Her er listen over det vi har bestilt, så gjenstår det bare å se hvilke vi får lokket i blomst. I tillegg til Pelargonium har vi også bestilt flere ettårige planter for å teste dem ut som sommerblomster. Det blir spennende å se hvordan de oppfører seg i en norsk sommer.

Pelargonium acraeum
Pelargonium  auritum
Pelargonium lobatum
Pelargonium multicaule ssp. multicaule
Pelargonium peltatum
Pelargonium radens
Pelargonium salmoneum
Pelargonium triste
Pelargonium vitifolium
Pelargonium zonale
Arctotis leiocarpa
Dimorphoteca 'Silberhell White'
Dimorphoteca pluvialis
Wahlenbergia annularis
Zaluzianskya capensis
Zaluzianskya ovata
Zaluzianskya pulvinata


Zaluzianskya ovata
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...