fredag 27. januar 2017

Inspirasjon - Lag ditt eget insekthotell

Stammer med hull og bambus er elsket av enslige bier.

Få inspirasjon til å lage ditt eget insekthotell! Det kan gjøres på mange måter og så stort eller lite du bare vil. Vi har sett mange varianter rundt i løpet av våre reiser i inn- og utland, og de har vi samlet her, slik at du kan se hva som er mulig å få til. Det fine er at de fleste materialene som brukes er helt gratis!


Når får du besøk i hotellet ditt?
Mange tenker at insekthotell er det samme som humlehus, men humler liker å bo i hulrom i bakken, så de flytter ikke inn i hotellet. Men det gjør andre derimot andre nytteinsekter som enslige bier, gulløye og marihøner. Noen bruker det som et gjemmested og andre, som for eksempel edderkopper kan bruke det til jakt og skjulested. Er det ubehandlet tre går det fort å få besøk i hotellet ditt, men regn med at det tar 3-4 uker. (Men vi har hørt at det kan skje mye raskere også!)

Her kan du lese og se hvordan du oppdager et besøk i insekthotellet og hvordan det ser ut når vi fikk besøk i vårt insekthotell: Vi har fått gjester i hotellet vårt!


Vakker vegg med kubber og bambuspinner


I botanisk hage i Oslo har de laget dette insekthotellet. Her er det mange gjemmesteder og som du ser på nærbildet har det flyttet noen inn i noen av hullrommene.

Mange fine gjemmesteder
Bebodde hul tettes igjen


Insektsrundell!

Hvilken planter tiltrekker seg humler i hagen? Vi har skrevet om 10 gode humle og insektsplanter her: Vi vil ha dyreliv i hagen – dyrk planter for humlene i år!


Enkelt og greit.
Skjermet insekthotell

Et insekthotell kan bestå av tre, stein og potter.
Disse insekthotellene som vi så i Nederland er laget av armeringsnett og fylt med murstein med hull, halm, bambuspinner, trebiter og brukte terracottapotter. Vi synes de så både fine og spennende ut! Disse sto fritt og da kan det bli bebodd fra alle sider.

Tips!
En god plassering for insekthotell er øst- eller vestvendt. Da får de både sol og skygge og det blir ikke for varmt eller kaldt for gjestene dine.

Et flott bilde i hagen, vakkert og nyttig!

Disse små hotellene er laget av gamle hermetikkbokser som har blitt rustne og fine. De er deretter fylt med avkuttede bambuspinner. Enslige bier er veldig glad i disse bambusene, så her blir det mye besøk. Disse leveggene kombinert med insekthotell synes vi var skikkelig fine! Og ikke minst en super idé da de både er anderledes og pene å se på. 
Så da er det bare å sette i gang og samle på hermetikkbokser fremover... :-)Bambus og terracotta
En vegg helt bak som hotell

Her er det mange gjemmesteder
Lav kant langs dammen.

Håper du fant litt inspirasjon til å lage ditt eget insekthotell! Et godt tips er alltid å starte i det små også kan du alltid lage et nytt og større ett senere. Det er lov med flere insekthotell i hagen og ikke bare ser de fine ut, men dyrelivet vil takke deg også :-)

Hvis du ikke har mulighet til å lage ditt eget, så er det mange ferdige varianter også. De kan du se her: InsekthotellHilsen Tommy og KennethRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...