mandag 8. desember 2014

Vinterstemning med islykter!

Få vinterstemning ved inngangspartiet med islykter!

Islykter gir en fantastisk stemning i hagen og ved inngangspartiet. Is har en naturlig skjønnhet og når den blir opplyst blir det rett og slett vakkert! Siden islykter er lette å lage og bare består av vann, kan du lage så mange du vil. Akkurat nå har vi laget ni islykter og det kunne godt vært flere, da de gjør seg fint i grupper. Vi laget noen forskjellige varianter av stjerneislykter, se lenger ned i bloggen.


Slik lager du islykter i stjerneformer:

1. Fyll kaldt vann i islyktformen til ca. 2 cm fra kanten. Når isen fryser utvider den seg, så da når isen opp til kanten av formen. Legg i grener eller blomster hvis du vil dekorere den.

2. Sett formen i fryseren eller ute når det er minusgrader. Hvis det ikke er veldig kaldt ute fryser den raskest i fryseren.

3. Når du skal ha ut lykten setter du formen med isen ned og bunnen opp i oppvaskkummen. Du kan la den stå her og sakte tine litt i 20 minutter, slik at den blir lettere å løsne fra formen. Hell i kaldt vann i senter av formen og fyll på med gradvis varmere vann til den slipper. 
Eller gjør som vi har gjort, fyll litt varmt vann i senter av formen og rundt slik at den løsner med en gang. Gjør du som oss så sett formen ut i minusgrader med en gang så tiningen stopper opp.

Islykter kan du kjøpe her: Islykt - stjerneformet


Fyll kaldt vann i formene og sett ut eller i fryseren.

Lystips.
Bruk et hvitt kubbelys som er ca. 5–6 cm i diameter for best resultat. Du kan bruke telys, men kulden ute gjør at stearinen ikke smelter ut til kanten og lyset brenner fort opp. Telysformen blir også varm og vil smelte ned i lykten. Men kan du sette lyset på noe vil ikke isen smelte.

Islykt med papir-snøkrystaller.

Slipp fantasien løs!
Du kan dekorere islyktene med hva du måtte ønske, men UNNGÅ tørt og brennbart materiale. Vi har brukt juleroseblomster og kristorn, men gamle snittblomster og greiner er også fint. Konditorfarge kan også brukes, bare ikke bruk for mye for da lyser lykten dårlig. Vi har også klipt ut snøkrystaller i papir og brukt i lykten. Hvitt og vakkert!


Islykt med krisstorn og juleroser.

Islykt inne
De er superflotte å bruke inne også hvis du skal ha et middagsselskap eller lignende. Sett da lykten på glassteiner eller lignene slik at den blir stødig i en skål som rommer vannet i lykten. Våres lykter er på ca. 2 liter. Dekorer området rund, men pass alltid på at brennbart materiale ikke kommer i nærheten av levende flammer. Skal islykten brukes inne er en lykt laget av ren is tryggest.


Islykt frosset sakte ute med ismønster.

Islykttips
Hvis du vil ha helt klare islykter hjelper det å koke vannet først og la vannet stå i islykten natten over, slik at alle luftbobler blir borte.
Lar du islyktene stå ute og fryse sakte får du sjatteringer i isen og du får en skikkelig følelse av is!


Islykt med konditorfarge.

Islyktråd
Ha det gøy med islyktene dine! Tenk ut festlige nye måter å dekorere dem på. Ikke glem at du kan lage så mange du vil, og nye varianter hele tiden. Skal du lage mange vil det hjelpe med flere former for da går det fortere. Lykke til!


Noen flere bilder fra stabburstrappa vår.

Islykter og vanlige lykter blandet sammen.


Vinterlig hilsen
Tommy og Kenneth
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...