lørdag 14. september 2013

Den mørkeste av de mørke - tomaten 'Indigo Rose'

'Indigo Rose' er nesten svart, men hva smakte den?

Forventingene våre var store når vi tidlig i våres sådde en tomat som skulle være blålilla. Gjett om vi har gått hele sommeren og tittet på vidunderet! Vi hadde til og med Østlandsendingen på besøk som lagde en sak på tomatene våre også 'Indigo Rose'. Saken de skrev kan du lese om her: Røde, stripete, gule og blå Enderig har vi smakt på den og det var vanskelig å se når den var moden, men trikset er å se under tomaten. Når den er moden blir den rødlig under.

 'Indigo Rose' får oppmerksomhet hvorhen hun ferdes.

Tomatsorten 'Indigo Rose' er krysset frem for å lage frukter med høyt innhold av stoffet anthocyanin i seg, som er et kraftig antioksidant-lignene stoff. Stoffet sitter i lillafargen i skallet, og kan være med å holde folk friske. Du skulle kanskje tro at med denne fargen var genmanipulering eller andre skumle ting inn i bildet, men sorten har blitt krysset frem med vanlige foredlingsteknikker og krysspollineringmetoder. Sorten er utviklet på Oregon statlige universitet.

Lilla utenpå men inni er de like som andre tomater.
Vi har selvfølgelig spart det mest spennende til slutt. Hva smakte den egentlig? For å si det slik den smakte tomat, ikke kraftig eller en smak som skilte seg ut i fra mengden. På smaksiden havner den midt på listen. Det finnes helt klart mange sorter som smaker mer, men den er en unik og morsom sort. Vi skal garantert ha denne sorten neste år også, for moro var det.


Siden vi ikke kan tilby frø av denne i nettbutikken vår (grunnet regler av mattilsynet) skal vi prøve å få produsert opp noen ekstra planter for salg neste år. Sikkert flere som kunne tenke seg denne sorten.

Du kan kjøpe frø av tomaten 'Indigo Rose' i nettbutikken vår her.Hageliv © Kenneth Ingebretsen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...