tirsdag 27. august 2013

Besøk hos Mount Venus Nursery

På vei inn mot planteområdet. Her er det mye snacks innimellom.

Som relativt nye planteskoleeiere er det alltid spennende, og ikke minst lærerikt å besøke andre planteskoler, og treffe likesinnede. Så da Helen Dillon spurte oss hvor vi hadde lyst til å reise, og hva vi ønsket å se, og vi svarte at en planteskole stod høyt på ønskelisten, var det ikke tvil om hvor vi burde dra.

Mount Venus Nursery ligger i utkanten av Dublin og drives av Oliver og Liat Schurmann. De startet planteskolen i 2000 da de kom til Irland fra Tyskland. Planteskolen er kjent for sitt brede utvalg i stauder, såvel sjeldne som vanlige. Salgsarealet ligger i en gammel ”Walled Garden” og er omringet av høye steinmurer. Innenfor står staudene gruppert etter om de er skyggetålende eller solelskende. Her er flere visningsbed som viser hvordan staudene vil bli når de vokser seg til. 

En alle av japanske lønner til salgs. Helt nydelige eksemplarer!
Plantene står gruppert med egne skilt.
Vi gikk rundt i planteskolen og oppdaget nye stauder hele tiden. Her stod vakre frøstjerner (Thalictrum), spesielle Astilbe, underlige Disporum og spennende Polygonatum. Vi fikk også se nye (i hvert fall for oss) sorter av gode gamle kjenninger som vårkjærminne (Omphalodes verna) ’Grandiflora med store blomster, og sorten ’Elfenauge’ med lysblå blomster. Her fikk vi også se en rosablomstret trebladgillenia! (Gillenia trifoliata) Det hadde vi aldri hørt om før.

Da vi skulle dra spurte Oliver oss om vi kunne ha lyst til å se ”åkeren”, hvor alle plantene produseres, noe vi selvfølgelig ville. På andre siden av veien, bortenfor besøkendes øyne fikk vi se morplantefelt, staudefelt og plasttunneller. Og så var det hyggelig å kunne fortelle litt om våre erfaringer med nettbutikk. Det er like hyggelig å kunne dele det man kan som å få ny kunnskap. 
Les mer om planteskolen her: www.mountvenusnursery.com

I et eget skyggeområde står alle woodland- og skyggeplantene. Her er det orden!
Dette er et vakkert sted og det var tydelig at kundene satt pris på stedet.
Gress, stauder, urter og busker står flott sammen.

Hilsen 
Kenneth og Tommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...