lørdag 20. oktober 2012

Disanthus cercidifolius - en høsthagefavoritt


Disanthus cercidifolius en kald høstmorgen, er vårt bidrag til konkurransen på moseplassen

En høstfargefavoritt
Disanthus cercidifolius

Da vi fikk en plante av Disanthus cercidifolius for et par år siden, hadde jeg bare sett den en gang tidligere, og da i Hergest Croft Gardens på grensen mellom England og Wales. Også den gang var planten vakkert kledd i høstfarger, høstfarger som kan utkonkurrere mange andre hageplanter.

Bladene er hjerteformede som navnet cercidifolius forteller, og når den får høstfarger blir oversiden av bladet intens rød og undersiden av bladene får en rosafarge som den nesten er  alene om (Vingebeinved, Euonymus alatus får også ganske intense rosa høstfarger).
Planten kan bli 2–3 meter høy, og like bred. Blomstene er mørkerøde og kan minne om en trollhassel. De kommer i oktober. Sorten Hjerteglød er en norsk E-plante. Vår plante har ikke begynt å blomstre enda, og den har heller ikke hatt frostskader de tre årene vi har hatt den, men så er den også ganske lav og har vært godt dekket av snø om vinteren.

Denne flotte planten er vårt bidrag til konkurransen på moseplassen.com om høstblader. Alltid morro og spennende og være med på disse konkurransene.


Disanthus cercidifolius har hjerteformede blader
Bladene er også vakre når de faller av....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...