torsdag 16. februar 2017

RHS Early Spring Plant Fair 2017

Snøklokker og gult gress på standen til Avon Bulbs

Det er noe spesielt med februar. Det er måneden våren nærmer seg med stormskritt. Ikke minst fordi det er måneden da The Royal Horticultural Society arrangerer årets første Flower Show, The Early Spring Plant Fair i Westminster i London.

Det er blitt en tradisjon for oss å reise hit, noe vi har gjort de siste 10 årene. Tenkt å dra fra snø og flerfoldige minusgrader her hjemme og komme til London som er langt mer vårlig enn her hjemme. Allerede på vei til showet så vi de første tegnene på vår. I t-banesporet stod et gult ugress og blomstret og på perrongen på West Kensington Tube station (Som er åpen for vær og vind) vokste og blomstret pelargoniaene fremdeles. Men vi kunne ikke stoppe og beundre blomstene, og ugresset, vi måtte rekke showet.Den største av hallene, The Lawrence Hall.

Showene i Westminster holdes i to vakre haller. Begge lyse og åpne og bygget for å huse planteutstillinger. Intill for et par år siden var begge hallene, kjent som Horticultural Halls, eid av The Royal Horticultural Society (Hageselskapet i Storbritannia), men den store hallen, The Lawrence Hall er nå solgt til en skole og brukes som gymsal. (Våre hjerter gråter.)


The Lindley Hall


Den mindre hallen, The Lindley Hall eies fortsatt av The RHS og brukes til mindre utstillinger. Til The RHS Early Spring Plant Fair fylles begge hallene med grønne ustillere. Flere planteskoler som produsere forskjellige planter, firma som selger hageustyr og pyntegjenstander.

Noen lurer på om det er verdt å ta turen og hvorfor vi reiser hvert år? Enkelte besøkende vil sikkert være ferdig med et besøk her etter en time eller to. Vi bruker hele dagen. Det er utrolig mye å oppdage hvis du bare tar deg tid. Uvanlige planter halvveis gjemt i planteustillingene. Og får du snakket litt med utstillerne kan du lære masse!

Siden vi har besøkt dette showet, og så mange andre show i årenes løp kjenner vi nå flere av utstillerne og i fjor var vi sammen med Hardys Cottage Garden Plants før showet og lærte å bygge en liten showhage av Rosy og Rob Hardy som driver planteskolen. Du finner den bloggen her.

Under følger noen bilder fra årets show. 


Iris reticulata hybrider på Jacques Amand stand.
Flere fargerike Iris reticulata hybrider.
Iris 'Eye Catcher'
Snøklokke 'Diggory'
Streptocarpus på standen til Dibleys Nuresery.
Fibrex Nurseries stilte ut eføy og bregner.
Hardys Cottage Garden Plants
Harveys Garden Plants
Begonia 'Carolineifolia' med spesielle blader.
Fjellhageplanter på standen til D'Arcy and Everest
Plant Heritage stilte ut vinterblomstrende planter.
Sukkulenter og kaktus.Hilsen
Tommy og Kenneth

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...