onsdag 22. februar 2017

Georginer i Gøteborg 2017Frodige georginer i Botanisk hage i Gøteborg.

Vi besøker ofte Botanisk hage i Gøteborg. Selv om det er et lite stykke å kjøre (ca. 4 timer fra oss) så synes vi hagen er så fin og vi får så mye ut av å besøke den at vi gjerne tar turen. Samtidig pleier vi å stoppe innom Råda Säteri hvor vår venn Gerben har en planteskole, og vi besøker gjerne også Gunnebo Slott og Trädgårdforeningen før vi vender nesen hjemover igjen samme dag.


Likevel er det sjelden vi besøker i september. September er løkutsendelsesmåneden hjemme hos Garden Living, så å komme ifra er ikke alltid enkelt, men sist høst lot det seg gjøre.

Selv om det alltid er mye å se i hagen, en fantastisk fjellhage, frodige staudebed, løkhagen med en rekke forskjellige løkvekster, urtehage og arboret, var det den frodige georginerabatten som virkelig fanget oppmerksomheten.

Botanisk hage i Gøteborg er kjent for denne frodige rabatten med georginer, eller dahlia som  svenskene sier, i nesten alle regnbuens farger. I år var rabatten plantet til så fargeskalaen gikk fra de kjølige, hvite, rosa og rødlilla tonene mot de varmere røde, oransje og gule. 


Under ser du noen flere bilder fra rabatten. Ganske fint ikke sant?Georginer i varme oransje, gule og røde farger.


Flere georginer....
...og enda flere.


'Forty Niner'
'Witteman's Best'
'Moor Place'
'Yellow Jill'
'Claire de Lune'
'Melody Dora'
I staudehagen stod høststaudene på sitt flotteste.

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...