lørdag 12. juli 2014

Scotney Castle

Scotney Castle Garden
Vi har vært på rundtur i Kent og East Sussex i England. Riktignok bare en dagstur, men vi følte at vi fikk utrolig mye ut av dagen. Her kommer litt om første stopp.

Ikke så veldig langt fra Sissinghurst Castle Garden, ligger Scotney Castle. Og siden vi var på vei til Sissinghurst denne kjølige julimåneden, bestemte vi oss for å stoppe innom på veien. Det kom vi ikke til å angre på.


Fantastisk slotsruin
Det "nye" huset.
Scotney Castle eies av The National Trust, og består egentlig av to "slott". Det nyere slottet fra 1843, og den gamle slotsruinen fra ca. 1380. Denne ruinen ligger vakkert plassert på en øy midt i en liten sjø, og er som tatt rett ut av eventyrene. Man forventer nesten å finne en sovende tornerose i toppen av slottstårnet. Rundt er det som man forventer i England, anlagt en vakker hage. 

Denne ruinen ligger midt i en stor park med flere velvoksne rhododendron, kamelia og kalmia. Man kan gå rundt hele sjøen og på den måten få sett slottet fra alle kanter. Det anbefales. Da får du også et glimt at det gamle båthuset som ligger på en egen liten øy.

I tillegg til slotsruinen finner du også frodig beplantning i "The Quarry Garden", steinhuggeriet hvor sandstein til å bygge det nye huste ble hugget ut, og er du her i rhododendronblomstringen vil du få oppleve mange store busker i blomst!

Dette er ikke en hage for å oppdage sjeldne planter, men er du ute etter historie, vakre hus, slott og vakkert landskap med et islag av eventyrfølelse er dette absolutt verdt et besøk!

Det gamle båthuset.
Klatreplantene omfavner ruinene.

Tett beplantning skaper en tunnellignende effekt.

Kattemynte 'Dawn to Dusk'
En søt, lysrosa salvie.Romantiske roser hører med.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...