Vi har mange tomatsorter og vi ville ikke vært foruten noen av dem. Tomater er gøy! |
Dette trenger du:
Sylteglass
1-2 kg tomater
1/2 dl olivenolje
3 fedd hvitløk (til store glass)
1 ts salt
3-5 blader av urter etter ønske som basilikum, oregano eller timian.
Slik gjør vi det:
Sett på ovnen på 120 grader. Bruk rene mellomstore til store glass. Tilpass antall glass etter hvor mange tomater du har. Du kan bruke alle slags tomater. Fyll glassene med hele tomater hvis de er små, er de store kan du skjære dem i to eller i båter. Pakk dem tett. når glasset er halvfult kast i hvitløk, urter, og salt. Fyll opp med tomater og hell på olivenoljen. Sett glassene i ovnen.
Mens glassene godgjør seg kan du gå ut i hagen og luke! Vi lar glassene stå i ovnen med lokket åpent / uten lokk, uansett om vi bruker sylteglass med strikk eller syltetøyglass. Vi lukker eller setter på lokket når vi har tatt de ut av ovnen. Det er viktig at lokket ikke er skrudd fast for når tomatene koker, blir det trykk i glasset og de kan eksplodere. Vi koker strikken eller skrulokket også i noen minutter, slik at det blir sterilt. Etter ca 2 timer eller når tomatene er blitt myke og har sunket sammen er de ferdige og lokket skrus på mens innholdet er varmt. Da blir det vakum nesten med en gang. Tomatene kan lagres i over et år uten problem.
Orginal oppskriften er hentet herfra: Henkogte tomater
Når glassene skal brukes i mat, tømmer du bare hele glasset i ferdigkokt pasta. Rører rundt, varmer opp og serverer - enkelt og greit!
Noen av sortene som var modne denne dagen. Her er det mange morsomme smaker og fasonger. |
Ingrediensene som skal til - superenkelt! |
Legg tomater i rent glass, hele eller halve |
Sleng i 3 hvitløksfed |
Ha i urter som oregano og basilikum |
Legg på mer tomater til det blir helt fult. |
Hell over olivenoljen |
Strø over litt salt |
Glassene settes i ovnen i 2-3 timer, til tomatene synker sammen. |
Ta på strikk og lukk lokket så fort som mulig. |
Lettlaget kjempegode syltete tomater som er en favoritt i pastaen og som kan lagres lenge. |
Hageliv © Kenneth Ingebretsen