søndag 29. september 2013

En studie i frost

'Bishop of Llandaff' fryser.
Det er unektelig noe litt vemodig med den første frostnatten. I løpet av noen kjølige timer endres fargerike dahlia, frodige bananplanter og praktfulle kanna til brune og ugjenkjennelige skjelett.
Men kommer du deg opp før sola, med kamera i hånd kan du, iløpet av en snau times tid få tatt vakre bilder av rimfrost og tropiske planter.
Men du må være raskt, skjønnheten varer ikke lenge, og på disse tandre plantene har du bare en sjanse, for når plantene smelter vil de ikke lenger være fargerike og fine.
Vi var tidlig oppe og fordi vår eksotiske hage ligger skjermet av noen høye trær på grensen av tomta, varte det litt før iskrystallene var smeltet bort, og vi fikk sjansen til å forevige flere av plantene.
De flerårige plantene, staudene og buskene vil vi få en ny sjanse til å fotografere dem, noen av dem i hvert fall. Denne første strenge frostnatten skadet blomstene på både purpursolhatt og praktsolhatt. I nesten en halvtime løp vi rundt og fotograferte inntill vi kjente den lukten av nedbrutt plantemateriale og råtnende dahlia. Da skjønte vi at det var over for denne gang.

Viftelønn 'Dissectum Garnet'
Dahlia 'Bishop of Auckland'
Dahlia coccinea var. palmeri
Dahlia 'Tahoma Moonshot'
Dahlia 'Arabian Night'
Parykkbusken med et dryss av frost.

Dahlia 'Sunny Boy'
Purpursolhatt (Echinacea purpurea)
Julerose (Helleborus torquatus)
Dahlia 'Happy Single Flame'
Rosestorknebb med frostdryss.
Eucomis 'Sparkling Burgundy'
Fjæraster (Kalimeris)
Blomsterert 'Matucana'
Apotekerkattost 'Zebrina'
Sorbus setchwanensis
Praktsolhatt (Rudbeckia fulgida)
Urtehagen
Kjempeverbena (Verbena bonariensis)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...