lørdag 21. september 2013

Gjør det selv - driv din egen Amaryllis til jul.


Amaryllis er nydelige og lettstelte planter i vinduskarmen
Du tenker kanskje ikke over det nå på høsten, men ønsker du å drive amaryllis/Ridderstjerne (Hippeastrum) inne selv, må løkene kjøpes nå på høsten. Det fine med å drive dem selv er at du kan velge mer spennende sorter. Dette er en morsom aktivitet spesielt for barn, men også for oss voksne. Det er ikke alltid lett å få dem til å blomstre på riktig tidspunkt, men det gjelder å ha det moro på veien mot sluttresultatet!  Så selv om løken ikke akkurat blomstrer på juleaften, kan blomstene være like fine både før og etter jul. Eller hva med en fin og anderledes førjulsgave?

Løkene er store og av god kvalitet i nettbutikken gardenliving.no

Hvor får du kjøpt amaryllis-løker?
Vi selger store flotte løker i nettbutikken som vil gi minst 2–3 blomsterstilker. Du vil merke at disse løkene er ekstra store. Vi har flere fine sorter.

Du finner løkene her: Garden Living/amaryllis løkDet blir ikke enklere, slik gjør du:
1. Fyll en potte halvfull med jord.

2. Sett amaryllisløken ned i potten.

3. Fyll på med jord.

4. Press jorden sammen slik at løken sitter godt.

5. Hold jorden svakt fuktig, men aldri våt.

Drivingen:
Sett potten med løken i vinduskarmen eller i et rom som holder ca. 20 grader. La potten tørke opp på overflaten mellom hver gang du vanner. Når blomsterskuddet begynner å vokse kan du snu potten daglig hvis du vil ha rett stilk. Støtt opp stilken med amaryllis-støtte eller bjørkekvister. Etter 8–10 uker vil planten blomstre. Kommer planten for fort så sett den kjølig/kaldt helt ned til 2 plussgrader. Da vokser de veldig sakte og du kan holde tilbake blomstringen, slik at de blomstrer ca. når du ønsker.

Fyll potten halvfull med jord.
Sett løken ned.
Fyll på med jord til pottekanten.
Press til slik at jorden blir fast, ferdig!
Hvis du vil ta vare på løken og lurer på hvordan du skal stelle planten videre, skrev vi et innlegg om stell av amaryllis i fjor og det finner du her: Stell av Amaryllis


Inspirasjon av noen flotte amaryllis vi så i Nederland i år, er de ikke fine?
Lykke til!

Hilsen Tommy og Kenneth
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...