søndag 18. mars 2012

Hagen uke 11


Julerose (Helleborus niger) blomstrer nå flere steder i hagen
Nå begynner det virkelig å skje ting i hagen! Det er helt utrolig å tenke på at vi er i midten av mars. Varmen og sola gjør at planter bare popper opp over hele hagen. Hver dag har det skjedd noe nytt. Dette er en herlig og fin tid!
Våronna har startet i hagen og dagene tilbringes ute i sola, med beskjæringssaksa i hånda. Siden plantene kommer så fort opp av bakken haster det med å få bort gamle blader og stengler fra i fjor. På den måten kommer løkplantene også til sin rett. De insektene jeg har sett i hagen er eddekopper, de er skikkelig tidlig ute, en sommerfugl og fluer som koser seg i nektarrike blomster. Det virker som om humlene og biene holder seg klokelig inne – i hvertfall i denne uka.

Crocus 'Blue Pearl'
Crocus 'Advance'
Crocus sieberi 'Tricolor'
Crocus 'Snow Bunting'
Helleborus dumetorum
Leucojum vernum
Hamamelis 'Diane'
Hamamelis 'Vesna'
Salix hookeriana
Cyclamen coum
Galanthus woronowii
Hepatica transsilvanica
Ricinus frøplanter
Tomatfrøplanter
Løk- og purre spirer
Mye hageavfall på vei til komposten, dette er hagens gull !

Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

14 kommentarer:

 1. Så koslig med disse ukentlige oppdateringene.

  SvarSlett
 2. Når jeg ser på de flotte bildene, vet jeg at jeg ønsker meg krokus dit vi flytter (vet ennå ikke hvor)og snøklokker. For noe så vakkert!!

  SvarSlett
 3. Det er virkelig fart på ting ute nå ja, minst en måned før vanlig tid, høyst overraskende og veldig koselig :)

  Jeg har nå omsider fått skrevet bokomtalen av den flotte boken deres. Jeg er sååå lei meg for at det tok sånn tid, ble alt for mye å holde på med for meg her en stund så jeg ikke fikk gjort noe som helst.. Intervjuet har jeg lagt litt til side, skal publisere litt senere på våren når jeg har kommet litt mer ovenpå. Veldig hyggelig at dere stiller sånn opp, både for intervju og med å låne ut bilder. Takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig!
   Det var en super fin omtale :-) Veldig morsomt å lese!
   Fint å se du fant noen nye ting. Vårkålene er foresten et herlig ugress!

   Slett
  2. hehe, joda jeg veit jo at den gule blir ugressaktig. men tenker de fancy er litt mindre villige... Den dør jo fort ned da, så ikke det mest plagsomme ugresset egentlig, om man greier å overse at det plutselig blir gult mitt i en perfekt lyserosa sammenplantning..
   Hyggelig at du likte omtalen da!

   Slett
 4. Så flott! Det er ei fin tid, dette. Eg ser bildene som dukkar opp rundtomkring av Hamamelis no om dagen, og den rykker stadig oppover ønskelista mi. Trur eg heller mot 'Diane'!

  SvarSlett
  Svar
  1. 'Diane1 er flott og er en av de beste røde sammen med 'Foxy Lady'

   Slett
 5. Så mange flotte vårtegn! Til og med en trillebår er jo vår-vår-vår! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. He he ja den trillebåra begynner å bli noen år :-) Men jaggu meg ble det mye avklipp! Er enda ikke ferdig, så det blir mye fin kompost :-)

   Slett
 6. Wauv, så mye som det spirer og gror i hagen din! :D Så deilig og oppmuntrende det må være med alle de nydelige blomstene og knoppene^^

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja endelig spirer og gror det! Ser mange blogger fra vestlandet og der skjer det mye :-) Her på østlandet begynner vi litt senere, men det går kjempe fort når det først begynner :-)

   Slett
 7. Hurra-hurra, det ble finaleplass på hosta og sildresammenplantningen :)

  PS Kenneth, jeg ser du ikke har skrudd av den derre forhatte bokstavgjennkjenningen, det synes jeg du skal. Ser ingen grunn til å ha den på med mindre du er en av veldig få som blir plaget med mye spam. Det er jo til å bli sprø av å kommentere når det er masse kryptiske bokstaver i veien, (og jeg sier det til deg rett og slett fordi jeg regner med at du ikke veit at den er på siden den ikke er synlig om man kommenterer på egen blogg)
  - hvordan skru av tenker du? Vel, du går til innstillinger, så til underfanen kommentarer (under instillinger, det er nemlig to kommentarfaner), så skroller du nedover til du ser "Vise ordbekreftelse for kommentarer?" og så merker du av nei, og trykker lagre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset! Trodde ikke jeg hadde det på.....! Godt du sa i fra. Det er et fint tips til alle egentlig :-)

   Slett
 8. Deilige vårtegn hos deg! Ein kan ikkje anna enn å bli våryr av sånt! Idag har humla farta litt rundt her på vestlandet iallefall :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...