Håper den faller i smak!
Knoller av jordskokk 'Stretlali' |
Jordskokk må skrelles |
Skrelte jordskokk-knoller |
Ferdig oppkuttet og klar til koking |
Oppskrift:
2 spsk smør
1 løk
300 gram sellerirot
2 store hvitløksfedd
1 kg jordskokk
1 l kyllingkraft
1,5 dl matfløte
Salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Skrell og kutt opp sellerirot, løk og hvitløk. Ha smør, sellerirot, løk og hvitløk i en kjele og stek i 5 minutter uten av det blir brunt. Tilsett skrelte og oppkuttede jordskokk. Ha i kraften og la suppen putre i ca. 45 minutter. Bruk en stavmixer til å jevne suppen til en pure. Ha så i matfløten og varm opp. Tilsett salt og pepper etter smak.
Stek løk, sellerirot og hvitløk lett |
Ha i jordskokk, litt pepper og kraft, kok opp |
Etter 45 min, puré suppen |
Klar til lunsj! |
Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen