lørdag 24. mars 2012

Jordskokksuppe med jordskokk fra hagen

På solrike hagedager pleier vi å lage supper til lunsj. Alle som dyrker jordskokk vet at du får mer en du noen gang kan spise, og at de er like gode på høsten som på våren. Så i dag var vi ute og gravde opp store knoller av Helianthus tuberosus 'Stretlali'.  Akkurat denne sorten har store knudrete knoller, noe som gjør at skrellingen ble en liten utfordring. Heldigvis har vi flere sorter og alle er ikke lite knudrete. Vi har prøvd flere oppskrifter, men denne er den vi liker best. Egentlig er det en mix av flere oppskrifter.
Håper den faller i smak!
Knoller av jordskokk 'Stretlali'
Jordskokk må skrelles
Skrelte jordskokk-knoller
Ferdig oppkuttet og klar til koking

Oppskrift:

2 spsk smør
1 løk
300 gram sellerirot
2 store hvitløksfedd
1 kg jordskokk
1 l kyllingkraft
1,5 dl matfløte
Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:
Skrell og kutt opp sellerirot, løk og hvitløk. Ha smør, sellerirot, løk og hvitløk i en kjele og stek i  5 minutter uten av det blir brunt. Tilsett skrelte og oppkuttede jordskokk. Ha i kraften og la suppen putre i ca. 45 minutter. Bruk en stavmixer til å jevne suppen til en pure. Ha så i matfløten og varm opp. Tilsett salt og pepper etter smak.

Stek løk, sellerirot og hvitløk lett
Ha i jordskokk, litt pepper og kraft, kok opp
Etter 45 min, puré suppen
Klar til lunsj!Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

7 kommentarer:

 1. Nå har jeg lagret siden din, så kan jeg lage jordskokksuppe også. Spennende! Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 2. Jeg skal få noen knoller av ei venninne, og da håper jeg det følger med bruksanvisning. Dette er noen jeg aldri har vært borti før, men har veldig lyst til å prøve.
  Tusen takk for at du deler denne oppskrifta med oss, for da har jeg i allefall den!

  Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Spennende! Jeg har aldri prøvd jordskokk i matlaging, men en gang må jo være den første :)

  SvarSlett
 4. Hmm, jordskokk har jeg aldri smakt før, men dette ser jo absolutt fristende ut... spørs om det må prØves ut :-)

  SvarSlett
 5. Ja det må dere prøve :-) De er reine ugresset, men det er deilig med noe som er lett å dyrke også. De har en litt spesiell smak og jeg liker de best i suppe. Men vi prøver nye ting hele tiden så hvem vet, kanskje jeg finner noe andre gode oppskrifter :-)

  SvarSlett
 6. Mums, så godt! Den soppan ser supergod ut. Jag borde lära mig att spara några till våren också men all frossa på hösten gör att det knappt blir några kvar som utsäde..

  SvarSlett
 7. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.


  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


  Varme hilsen,
  Christina
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...