fredag 8. desember 2023

Frønyheter 2024 - Blomster

Det er mange herlige frønyheter i nettbutikken gardenliving.no i 2024
 

 "Siden det er så mange nyheter, viser vi et utvalg av de vi rett og slett ikke kan motstå"

Vi har fått inn mange av frønyhetene for 2024 i nettbutikken gardenliving.no nå 😍. Siden det er så mange nyheter, viser vi et utvalg av de vi rett og slett ikke kan motstå! Vi starter med de blomstrende nyhetene i denne bloggen, så lager vi en egen for grønnsaker. Hvis ikke linkene skulle virker når du leser denne bloggen er det for produktet er utsolgt fra nettbutikken. Får vi tak i mer (noen sorter finnes det ikke så mye frø av) vil sorten komme inn på lager igjen. Inne på hvert produkt finner du en mer beskrivelse av sorten og hvordan du sår dem og når.

Alle typer frø finner du her: Garden Living frø

Link til vår presentasjon på YouTube av noen av årets nyheter her: Frønyheter

Stemorsblomst ' Moulin Rouge Mixed' er en blanding av klassisk bølgete, store stemorsblomster fra Italia i en rekke mønster og farger. Festlig!
Stemorsblomst 'Flamenco Soft Azure Limonetto’ får vakre blomster i myke, delikate sjarmerende pastellfarger. Blomstene får rynkete kanter og kommer i fargesjateringer som myk lilla, rosa, gult og kremfarger.
Stemorsblomst 'Frizzle Sizzle Yellow & Blue Swirl’ har unike 5-6 cm store blomster med rynkete kanter farget i gult, lilla og blått, farger som passer perfekt sammen.
Stemorsblomst 'Ultima Radiance Mixed' er en herlig fargeblanding som gir blomster med lysere kant og festlige ansikter. Denne sorten vil spre glede i pottene ved inngangspartiet i år.
Stemorsblomst 'Cats Blue and Yellow' F1 er en stemor med mellomstore mørkeblå blomster med en gul midt og mørkeblå nesten svarte "værhår". Her får du en sort med like blomster.

Stemorsblomst 'Cats White' F1 er en stemor som gir blomster som er like med glade ansikter. Blomstene er mellomstore hvite med mørkeblå nesten svarte "værhår".

Stemorsblomst 'Cats Marina' F1 får ensartede blomster med mellomstore blomster hvor hver blomst får flere nyanser av blått og hvitt med mørke årer.
Stemorsblomst 'Freefall White Rose Wing' F1 Denne sorten er utrolig søt med sine i hvite og rosa farger. Den er spesielt fin i potte plantet sammen med tusenfryd eller forglemmegei!

Levkøy 'Summer Pastels Mixed' er en eksklusiv blanding av deilig duftende spir i myke, romantiske pastellfarger som lys aprikos, melkehvit og kirsebærblomster. Vi dåner av denne mixen!
Levkøy 'Stox Romance Silver' Denne tilhører en ny forbedret serie med levkøy med stivere stilker som er enklere å selektere for doble blomster, noe som resulterer i 100% doble blomster. 'Stox Romance Silver' får nydelige blekrosa, skimrende doble blomster.
Levkøy 'Stox Romance Champagne' En ny forbedret serie med levkøy med stivere stilker som er enklere å selektere for doble blomster, noe som resulterer i 100% doble blomster. 'Stox Romance Champagne' hører til denne serien og får unike, ferskenrosa doble blomster som er vakre både i bed og i buketter.
Løvemunn 'Costa White' F1 Vakre knallhvite blomster på sterke stilker som passer fint både i bed og krukker, og vakre i enhver bukett.

Løvemunn 'Costa Light Rose' F1 Denne sorten får sjarmerende blekrosa blomster på solide stilker. De gjør seg helt fantastisk både i buketter og i bedet.

Løvemunn 'Costa Rose' F1 Er en eksepsjonelt holdbar snittblomst med varm renrosa blomster som passer helt perfekt for snitt og samplantinger i hagen. 
Løvemunn 'Chantilly Delight Mixed'  er en nydelig blanding av søt rosa og lys laksrosa som gir et delikat uttrykk. Kombinasjonen er rett og slett slående i buketter og i bedet.


Løvemunn 'Madame Butterfly Cherry Bronze' F1 får unike, doble asalealignende blomster i en korall-aprikos farge. Fargen endres etter hvert som blomsten eldes og gir en levende opplevelse i bed og buketter.

Løvemunn 'Costa Velvet' F1 får de deiligste mørke burgunderrøde blomster på sterke stilker, litt tidligere sort enn de andre i Costa-serien. Nydelig!
Løvemunn ’Night & Day’ gir kontrastfylte farger i mørkerødt og hvitt, med nesten svart bladverk. En litt annerledes løvemunn. Anbefales også for snitt.

Solsikke 'Soluna Lemon' Denne vakre nye solsikken passer perfekt til mindre buketter. Plantene blir 100-115 cm høye med god forgreining og de blomstrer rikt hele sommeren. Blomstene får en myk sitrongul farge.
Solsikke 'Soluna Gold' får glade blomster med et varmt øye. Denne vakre nye solsikken passer perfekt til mindre buketter. Plantene blir 100-115 cm høye med god forgreining og de blomstrer rikt hele sommeren.
Solsikke 'Soluna Bronze' Med iøyenfallende, 7,5 cm store blomster i nyanser av brent bronse, hver med et tiltalende mørkt senter, er denne vakre nye sorten rett og slett perfekt for mindre buketter. Plantene blir 100-115 cm høye med god forgreining og blomstrer rikt hele sommeren.

Solsikke 'Marley' F1 er en vakker tofarget solsikke i lysgult og brunrødt. Blomstene er mer opprett enn på andre sorter. God til snitt.
Solsikke 'Desire Red' Er en sensasjonell tidlig, småvokst solsikke med unike rødbrune blomster. Den dype rødfargen ser slående ut mot det mørke senteret med en svak lys gul ring rundt senter. Nye blomster dannes utover sommeren på sidegreiner.

Solsikke 'Astra Rose' En unik solsikke fra Polen med frynsete, halvfylte pastellfargede blomster mot et sjokoladebrunt senter. Fargen starter som antikk vanilje og går over til pastell aprikos/rødrosa  etter hvert som den modnes.  Sorten egner seg bedre til bed enn til snitt da den forgreiner seg godt og gir mange dekorative blomsterhoder. 

Solsikke 'Premier Orange Up' Ypperlig for buketter da blomstene er oppadrette og uten pollen. En blomsterbukettbinders solsikkedrøm! Gir blomster etter bare 45-55 dager.

Solsikke 'Gummy Bear' Er en ny halvhøy sort med fylte, sitrongule blomster mot et mørkegrønt bladverk. Ypperlig for potter og fremst i bedet.
Atlasblomst 'Grace Shell Pink' får klaser av oppoverrettede koppformede silkehvite og skjellrosa blomster på sterke stilker. Atlasblomst er også fin til snitt og står fra 7-10 dager.
Pyntekorg 'White Popsocks’ er egentlig en frøblanding med lavere pyntekorger med enkle, doble, anemone, og pompomblomstrende blomster. Fordi de ikke blir høyere enn ca. 60 cm vil de fungere godt i potter.

Pyntekorg 'Pink Popsocks’ får morsomme fylte til mindre fylte rosa pompomblomster utover hele sommeren. Fordi de ikke blir høyere enn ca. 60 cm vil de fungere godt også i potter. 
Sommerasters 'Lady Coral Chamois' Vi har tilbydt mange nydelige sommerasters tilhørende Coral-serien, men først nå har vi fått inn denne nydelige favoritten. 'Lady Coral Chamois' får romantiske, fyllte blomster i en blek aprikos/ferskenfarge. Blomstene blir 10-12 cm i diameter.
Sommerasters 'Autumn Forest' Noen mener denne får en herlig nyanse av korall, mens andre stemmer for blek gresskar. Uansett kan vi vel slå fast at dette er nok et fantastisk vakkert tillegg til hagen og ypperlig som snittblomst.
Knerisp 'Pink Pokers' Dette er en unik og gammel variant som gir de vakreste rosa blomsterspirer. Knerisp blir ofte kalt for evighetsblomster for de er spesielt gode til å tørke.
Petunia 'Mambo Sky Blue' gir kompakte planter med lyseblå blomster. Like fin i hagen som i potter.

Petunia 'Mambo Blue Veined' gir kompakte planter med lyse blålilla blomster med mørkere årer og lilla midt. Like fin i hagen som i potter.

Petunia 'Harlequin Burgundy' Denne sorten får store frynsete rødrosa og hvite blomster som tåler regn noe bedre enn andre petunia. En vakker og annerledes sort med et uniikt utseende.
Petunia ’Easy Wave Violet' En hengende eller krypende petuniasort med med blomster med blomster i dyp fiolett eller rødlilla. Like fin i bed som i potter. Vi har denne serien i mange farger.

Petunia ’Easy Wave Lavender Sky Blue' En hengende eller krypende petuniasort med lyslilla blomster. En herlig farge! Like fin i bed som i potter.

Petunia ’Easy Wave Coral Reef' En hengende eller krypende petuniasort med korallrosa blomster. Denne fargen likte vi godt! Like fin i bed som i potter. Petunia er blomstervillige planter som blomstrer hele sommeren.
Sommerfloks 'Whipped Cream' Sommerfloks er lett å dyrke og og denne kremhvite sorten produserer klaser av duftende kremhvite blomster på høye stilker som gjør den egnet til snitt også.
Prydtobakk 'Peach Screamer’ får fersken til lys lakserosa klokkeformede blomster, og store grågrønne blader. Navnet har den fått fordi de åpne klokkeblomstene ser ut som åpne munner som roper 😂. De attraktive blomstene som er mer åpent koppformede og ikke så tubeformede som sine slektninger.
Hareøre 'Bronze Beauty' - Bupleurum longifolium Dette er noe utenom det vanlige. Små gule blomster omgitt av bronsefargede høyblad. Like fin i bed som i buketter og kan brukes frisk eller tørket. Du skal lete lenge etter en mer elegant plante å bruke i buketter eller som fyll innimellom andre planter.

Kanariklokke er en vakker og annerledes klatreplante fra Kanariøyene. De har oransje klokker med rødlige årer. Passer best i en vinterhage hvor den kan få vintertemperaturer på ca. 10 C.
Sibirvalmue 'Colibri Dolce Vita Mixed' Disse frøene er avlet fram i Italia for snitthandel. Colibrivalmuer er en enorm forbedring i forhold til andre navngitte sibirvalmuer på grunn av de enorme blomstene, de vakre fargene og store blomsterproduksjonen. 'Colibri Dolce Vita Mixed' er den ultimate blandingen av nydelige pastellnyanser, inkludert hvite, aprikos-fersken og rosa nyanser. H7.
Sibirvalmue 'Colibri Rosa Chiaro Pastello' Disse frøene er avlet fram i Italia for snitthandel. Colibrivalmuer er en enorm forbedring i forhold til andre navngitte sibirvalmuer på grunn av de enorme blomstene, de vakre fargene og store blomsterproduksjonen. 'Colibri Rosa Chiaro Pastello' er en drøm for de som elsker pastellfarger. Den får en bedårende nyanse av aprikos-ferskenfargede blomster. De enorme blomstene kalles ofte "dronningen av alle valmuer", og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. H7.
Japansymre 'Rose Beauty' får vakre rosa eller hvite blomster i august–september. Fin til snitt eller i bedet. H6
Acnistus australis Dette er noe utenom det vanlige. Blå, trompetformede, nedadhengende blomster i mengder. Nydelig! Acnistus er en tropisk plante og må derfor overvintres inne.
Blomsterert 'Monarch's Diamond’ får utsøkte store kremfargede blomster med mykt rosa kanter på kronbladene. Denne romatiske sorten har en deilig duft og er rett og slett perfekt for bryllup.
Pionvalmue 'Double Violetta Blush' får delikate fiolettrosa, doble blomster som gjør seg fantastisk når de plantes i grupper i et bed. De har lange stengler og dekorative frøkapsler til snitt.
Pelargonium 'Horizon Shadow Mixed' er en fargeblanding. Den hører til Horizon-serien. De har frodig, kompakt vekst med god forgreining, korte blomsterstilker og mørkt bladverk som står i sterk kontrast til de sterke, klare fargene.
Georgine - Dahlia merckii Denne georginen har nydelige, små enkle blomster i lillarosa nyanser. Blomstene kommer på slanke, mørke stilker over grønt bladverk. Dette er en villart.
Breisinnia 'Cresto Peachy Pink' Drømmende, myke ferskenrosa topper som vil pryde både hagen og buketter inne. Den fortryllende luftige kuppelformede blomsten er også elsket av bier og sommerfugler.
Breisinnia 'Berries 'N Lime' Denne blandingen gir blomster i frisk, syrlig limegrønt med attraktive cerise/bærrøde sorter. Den friske kombinasjonen vil vekke oppsikt og glede både i bedet og i buketter.
Breisinnia 'Coconut Lime' gir en sofistikert blanding i forfriskende sitrus og kremet kokosnøtt, vanlilje, elfenben og forfriskende limegrønne blomster. Sinnia er en flott hageplante og en ypperlig og holdbar snittblomst, og en bukett fra denne blandingen vil virkelig tilføre eleganse både inne og ute.
Breisinnia 'Portofino Peach' får spennende blomster som starter opp med krem til limeaktige kronblader, som endrer seg under modning til en deilig nyanse av myk fersken i spennende kontrast til dens rosenrøde senter.
Fjærkam 'Celway™ Purple' Denne sorten får vakre, lakserosa spir. Den er lett å dyrke og de høye, godt forgreinede stilkene er flotte til både snittbuketter og tørkede buketter, såvel som i bed og krukker.
Eukalyptus 'Baby Blue Bouquet' er en eukalyptus med sølvfarget bladverk og deilig duft. Den har god forgreining og er fin til snitt, og elsket av blomsterhandlere. Dette er et tre, men kan fint dyrkes i potte, noe som er en fordel siden den må overvintres frostfritt hos oss.

Dette var noen av nyhetene i år, håper du fant noe som fristet. Vi gleder oss til å så noen av disse nye sortene til våren, men det gjelder å ikke gape over for mye. Det er ikke lett når man har lyst på å prøve alt! 🙈. 

Det kommer nyheter i nettbutikken utover hele vinteren og våren, så sjekk ut kategorien nyheter inne i mellom.

Alle typer frø finner du her: Garden Living frø

Beste hilsner 

Tommy og Kenneth


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...