torsdag 2. april 2015

Vi sår misteltein!

Mistelteinfrø skal være friskgrønne.
Vi har alltid hatt lyst på å få til misteltein - Viscum album i hagen. Denne halvparasitten eller snylteplanten vokser blant annet på eple-, lind- og rognetrær. Det er ikke så lett å få dem til å etablere seg, og spesielt ikke der hardførheten er på grensen. Vi har prøvd en gang før, men lykkes ikke den gangen. Det er veldig viktig at frøene er ferske og grønne. Selve frøet sitter inni et hvit bær og det overlever å passere gjennom fordøyelsesystemet til fuglene. Men det overlever ikke mange dagene mørkt, så de må sås med en gang.
 
Frøene er slimete og seige.
Frøene settes på eplestammen/greinen
For å sikre at de sitter festes....
.....de med en remse tynn fiberduk
Vi prøvde å så dem på to forskjellige måter. Det ene stedet brukte vi noen tynne remser av fiberduk og bandt frøene. Den andre metoden vi brukte var å etterligne fuglene og gni av frøene på greinene. Fruktkjøttet er veldig slimete og hjelper  til så at frøet sitter fast.  Så er det bare å krysse fingre og tær og håpe på at frøene finner veien inn i treet. Det kan ta et år eller to før vi ser resultatet. Forhåpentligvis vil vi se et lite vintergrønt blad stikke ut av stammen. Misteltein vokser ofte i områder som er milde som rundt Oslofjorden. I Horten er det store mengder av dem. Tiden vil vise om de trives hos oss.

Vi var så heldig å få noen frø av Maria som har bloggen: Strandhuset Ta en titt innom bloggen se hva Maria driver med i hagen!


 
Det grønne mistelteinfrøet...
....festes rett i en greinvinkel


Optimistisk hilsen

Tommy og Kenneth


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...