onsdag 4. desember 2013

Hagen uke 49 - inne

 Vrifrukt - Streptocarpus 'Roulette Cherry'
Nå som hagen helt klart har falt i dyp søvn, våkner interessen for plantene inne til liv igjen. Vi synes ikke det blir feil å kalle det hagen - "inne",  for hos oss er vindukarmer og bord fylt til randen med planter og slik må det bare være!
Inneplantene har vært nedprioritert i mange måneder. Heldigvis har de klart seg bedre enn bra, helt på egenhånd.
Vrifrukten 'Roulette Cherry' på bildet over en en skjønnhet i seg selv og har blomstret siden april, enda den ikke er noen stor plante. En klar favoritt hos oss!

Begonia luxurians i vintersol
Bondelilje - Hippeastrum striatum
Begonia luxurians har kommet inn etter en sommer ute i den eksotiske hagen og ser ut til å trives godt med det. Ulempen er at den vokser alt for godt inne og er på vei til å bli mannshøy. Bondeliljen- Hippeastrum striatum er endelig pottet om, den hadde ikke lenger mer jord i potten. Kun sideløker og røtter! Vi skrev om bondeliljen i et tidligere blogginnlegg her: Bondelilje - Hippeastrum striatum

Brassia
Clivia miniata 'Variegata'
Så fort det blir vinter begynner orkideene igjen å vokse. Og det er selvfølgelig veldig moro når de kommer igjen. Denne Brassia orkideen har blomstret tre ganger siden i våres, noe vi slettes ikke synes er dårlig! V skrev om den i et tidligere blogginnlegg her: Brassia - verdens tøffeste orkidè
Den variegerte Clivia planten ble pottet om for en stund siden og det ser ut til å ha gjort underverker, nå vokser den jevnt og trutt. Nå håper vi bare på at den setter sideskudd, så vi kan formere den!

 Gullranke - Epipremnum pinnatum  'N'joy'
Julekaktus - Schlumbergera
For noen år siden kom jeg over denne variegerte gullranken, den måtte jeg bare ha. Har aldri sett den til salgs før eller siden.  Sorten heter 'N'joy' og er like lett å ha med å gjøre som vanlig gullranke. Julekaktusen av den gamle typen har blitt riktig stor og har satt i gang blomstringen. Knoppene kommer fortløpende og siden vi har en kjølig stue holde den ofte på til februar! Bregnen i bakgrunnen av bildet er en trebregne. Vi har mange som overvintrer i stua gjennom vinteren. (Begynner å føles som en jungel)

Vindusblad - Monstera deliciosa 'Variegata'
Japansk fiberbanan-småplanter (Musa basjoo)
Dette er også en plante jeg bare måtte ha og det er en variegert vindusblad! Rett etter vi fikk den i hus vokste den lite og så tristere og tristere ut. Den hadde egentlig dødd, så jeg kuttet av skuddet som var litt liv i og puttet den i en plastpose med fuktighet, slik at den kunne bli saftspent igjen. Etter noen dager plantet jeg den som en vanlig stikling, og nå et år siden vokser den som bare det. Japansk fiberbanan (Musa basjoo) som du ser på det andre bildet ble kuttet fra morplanten i høst da vi tok inn plantene til overvintring. De har alle slått rot godt og vokser fint under plantelyset.

Pelargonium 'Bontrosai'
Denne raringen hadde jeg for mange år siden, men mistet den. Det er en sitronduftende pelargonia som har mutert gjennom bestråling, slik at bladene har krøllete. Det gir et ganske artig utseende! Den går under navnet 'Bontrosai'. Heldige meg var det Anne-Lise som ga bort en stikling til meg på facebook siden vår  Takk skal du ha! Planten har vokst godt og begynner å ligne en liten bonsai.


Garden Living © Kenneth IngebretsenRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...