lørdag 19. oktober 2013

Bokanmeldelse - Storkenæb - Boken om Geranium


Bokomslaget

Bokfakta:
Tittel: Storkenæb - Boken om Geranium, ny utgave
Forfatter: Birgitte Husted Bendtsen
Språk: Dansk
Forlag: Forlaget Geranium
Sider: 208
Utgivelsesår: 2012
ISBN: 978-87-989732-3-2

Boken inneholder beskrivelse av slekten storkenebb - Geranium og hvordan disse formeres, dyrkes og brukes i hagen. Boken har en omfattende beskrivelse av 550 arter og sorter. Bildene i boken sammenligner blomstene og bladene til de forskjellige sortene. I denne nye utgaven er det tatt med flere nye sorter, beskrivelser og bilder.


Sortene av en art er godt avbildet og beskrevet.

Forlaget skriver:
Denne 2. udgave er stærkt udvidet. Bogen omhandler nu over 550 sorter af storkenæb og er gennemillustreret med mere end 650 af forfatterens egne fotos. De ca. 25 plancher med blomster og blade giver et fint overblik over de mange arter og sorter, ligesom de er en fryd for øjet!

Udover at være et opslagsværk er bogen også en underholdende havebog, idet den er krydret med baggrundshistorier, der tydeligt afspejler Birgittes vestjyske lune.
Bogen henvender sig til hele det danske havefolk, begyndere såvel som mere ”hårdføre”!
Tag i denne udgave af bogen med forfatteren til Det Kongelige Engelske Haveselskabs afprøvning af
storkenæb, og læs også om en landmand på Orkneyøerne og de mange storkenæb, han har givet os

Dette er en praktisk oppslagsbok som er inspirerende og vakker å blad i.

Vurdering:
Denne boken selger vi i nettbutikken vår gardenliving.no

Når jeg fikk tak i den første utgaven i 2003, ble jeg veldig imponert over boken. Nå 10 år senere er boken oppdatert med flere hundre arter og sorter og den har bare blitt bedre. Boken er nå også utgitt i flere land og det er ikke uten grunn. Boken er den mest omfattende og oppdaterte boken som finnes om storkenebb.

Forfatteren Birgitte Husted Bendtsen har selv tatt nesten alle de flotte bildene i boken. Ved hennes beskrivelse av plante lyser det fort igjennom at dette er en dame som elsker storkenebb og som har dyrket en stor del av disse artene og sortene selv. Med så stor erfaring med storkeneb, blir vi guidet gjennom hva de forskjellige sortene krever og hvordan de oppfører seg som hageplanter.

Personlig er dette helt klart en av mine favorittbøker. Den har vakre bilder av sorter som jeg drømmer om å få tak i og prøve å dyrke. Det farlige med denne boken er at før du vet ordet av det har du blitt en storkenebbsamler og vil ha alle de 550 sortene i hagen. Jeg merker boken vekker plantejegeren i meg!
Jeg elsker at bildene av blomstene er samlet sammen slik at du kan se detaljene i blomstene og se størrelsesforskjellene mellom sortene. Det er lett å bli fanget inn i beskrivelsen og historien rundt de forskjellige sortene eller lese om opphavet til noen av sortene vi selv dyrker i hagen, og hvordan foredlingsarbeidet og utprøving av nye sorter fungerer.

Vurdering 10/10


Salgsteder:

Storkenæb - Boken om Geranium selges kun her i Norge i nettbutikken vår gardenliving.no og du finner boken her.
Foreløpig er alle bøkene vi har på lager signert av forfatteren!

Bøkene vi har er signerte av forfatteren.


Garden Living © Kenneth Ingebretsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...