fredag 10. mai 2013

Pilfest i hagen

Her lages det et flettet piltre som et blikkfang i hagen

Etter de siste dagene med hyggelig besøk fra Klara Pil, er det bare å slå fast at vi har fått en ny plantedille – pil!
Vi jobber sammen med Klara Pil om et prosjekt som setter pil mer i fokus.
Pil er flotte planter med utrolig stor variasjon i greinfarger. De  er fleksible og kan bøyes og formes etter ønske. At de bare kan stikkes i jorden, vannes og vips så har du et ferdig produkt på en-to-tre, gjør at pil virkelig er en plante for oss som ønsker resultater fort. Pil gir ferdig hekk eller tre på en sommer!

Klara Pils smittende engasjement og latter har preget hagen vår i to dager, og gjett om det dukket opp mye flotte pil-instalasjoner rundt omkring i hagen.  Det ble 3 typer pilgjerder, 12 flettede piltrær, pionstøtte, 2 planteoblisker og ikke minst mange stiklinger som vi skal lage én meter store sirkler  med. Det artige er at hagen fikk et helt annet preg med pilegjerdene, og det var fint å få delt opp hagen litt mer. De flotte flettede piletrærne er helt klart et blikkfang i hagen.Piltips!

- For å ha god kvalitet på pilen bør du ikke kjøpe pil etter 1 mai. ( I år var unntaket, da våren har vært så sen) Pilen skal være i hvile, det vil si uten grønne skudd og ikke inntørket.

- Pilgreiner kan kun selges og settes i hagen i en begrenset periode, så det er en hektisk sesong og det gjelder å være raskt ute.

- For å lykkes med pil er det viktig å vanne ofte og passe på at plantene ikke tørker ut den første sommeren. Kvisten skal danne nye røtter og trenger mye vann for å gjøre dette.

- Pil er ingen vedlikeholdsfri plante og krever beskjæring minst en gang i året. Vær litt streng, husk du skal bestemme veksten.

- Skal du ha et flettet piltre i potte, bruk så stor potte du har mulighet til. Pil drikker mye vann og i en liten potte er det vanskelig å holde jorden fuktig.

Mer om pil:

Ta en tur innom Klara Pils nettside: http://www.klarapil.no/Klara Pil er godt utstyrt og forberedt på å plante pil.
I bærhagen ble det et enklet pilgjerde.
Gjerdet strammes og klippes før det er ferdig.
Dobbelt pilgjerde rundt et bed.
Dobbelt pilgjerde er mer stabilt.
Avsluttningen på gjerdet.
Vi vannet godt flere ganger.
Klara Pil lager piltre.
Kontastbånd veves inn.
Ferdig tre.
Dobbelt pilgjerde med doggpil
Fine små detaljer.....
.....gjør den siste finishen


Hageliv © Kenneth Ingebretsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...