tirsdag 25. desember 2012

Bokanmeldelse - Vis mig dit drivhus

Bokomslaget

Bokfakta:
Tittel: Vis mig dit drivhus
Forfatter: Claus Dalby
Forlag: Forlaget Klematis
Sider: 520
ISBN: 978-87-641-0875-0

Boken inneholder beskrivelser av 121 nordiske veksthus med personlighetene bak. Her får du gode detaljerte bilder av veksthusene med deres eiere. Boken inneholder 12 veksthus fra Norge. "Vis mig dit drivhus" inneholder veksthus i alle prisklasser fra flotte viktorianske til hjemmelagde drivhus.


Vurdering: 
Denne boken har jeg fått av Claus Dalby/ Forlaget Klematis for å anmelde.

Dette er en ryddig og oversiktlig bok med mange flotte bilder. Det er så mange nydelige bilder i denne boken at selve bildene fortjener en egen omtale! Hvert drivhus har bilder av selve drivhuset med forskjellige vakre detaljer. Det er fint å få se eierne av veksthusene og få en beskrivelse på hvordan veksthusene ble til. Det er lagt stor vekt på det personlige i hvert enkelt tilfelle.

Boken er helt klart en av de mest inspirerende bøkene jeg har lest på lenge. Dette er boken for drivhusdrømmeren! Det finnes ingen rett og gal måte å innrede veksthuset sitt på, alt faller på personlig smak, noe vi får se masse av i boken. Så vidt jeg vet finnes det ingen veksthusbok som denne, der alle slags typer veksthus er samlet mellom to permer med personlig informasjon.

Jeg syntes det var morro at Claus Dalby har tatt med både svenske og norske veksthus, hvem kunne tro vi hadde så mange skjulte perler i bakhagene våre? Så mye vakkert? Veksthusene fra hvert land er samlet etter hverandre. Skulle det være en liten ting som jeg savnet, så måtte det være en overskrift på landene så det var lettere å se hvilket veksthus som tilhørte hvilken land.
Vurdering 10/10

Vil du se litt i boken? Se på forlaget Klematis sine sider her: Forlaget Klematis

Claus Dalby signerer boken.
Her er det mye god lesing.


Forlaget skriver:
Det har været en intens og travl, men dejlig sommer her i 2012. Fra begyndelsen af juli til midten af september har jeg besøgt og fotograferet omkring hundrede og tyve drivhuse over hele Skandinavien. Et drømmedejligt arbejde.
Da jeg i 2007 udgav Drivhusdrømme, havde jeg ingen anelse om, hvad den bog ville være med til at sætte i gang. Den fik megen omtale, og en anmelder skrev: ”Det må være første gang, der er udkommet en drivhusbog, der handler mere om mennesker end om planter.” For det var netop det, bogen beskrev: drivhuset som det nye velværested.
Det er mit store håb, at denne bog vil inspirere endnu flere til at bygge en drøm af glas. Jeg tror, der for selvbyggeren vil være virkelig meget at hente. Min nysgerrighed er stadig stor, og jeg vil rigtig gerne følge med, så mail mig gerne billeder af nye projekter. Hvem ved – måske kommer der en dag (endnu) en bog.

Claus Dalby
Risskov, oktober 2012


Hjemmesiden til Claus Dalby : Mit haveliv

Claus Dalby på facebook: Claus Dalby
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...