lørdag 28. desember 2019

Hot nytt år

Her er noen av chili- og paprikasortene vi skal så i år.

Det går raskt mot nyttårsaften, og den beste måten å hilse det nye året velkommen, er etter vår mening å få de første paprika- og chilifrøene i jorda. Vi vet noen venter lengre ut på nyåret med å så, og noen startet allerede i slutten av november. Vi har funnet ut at romjula er en flott tid å så på for vår del. Da har vi tid, pluss at det er så hyggelig å få komme i gang med frøsåing og få litt jord mellom fingrene.

Både chili og paprika har lang utviklingstid og for å få mest mulig avling bør vi starte tidlig. Her kan første nattefrost komme tidlig i september og en frostnatt vil sette en stopper for videre utvikling. I tillegg til sortsvalg, har styrken på chiliene mye å gjøre med temperaturen når de utvikles. Sen utvikling i lavere temperaturer vil ikke nødvendigvis gi like sterke frukter som de som dannes tidligere på sommeren.

Nytt av året er at vi ikke setter pottene med frø til spiring på badegulvet. Frøspiring på det mørke badet krever daglig tilsyn så at vi kan sette alle frøpottene med spirende frø under lys så fort som mulig for at de ikke skal bli lange og strantete. Ja, faktisk kan det være nødvendig å sjekke både morgen og kveld. Dette har i hektiske perioder ikke alltid blitt gjort og vi har stått igjen med lange ranglete frøspirer. De kan riktignok reddes ved å plantes dypt, men det beste er å unngå det. Derfor settes i år frøpottene på en varmematte under lys med en gang. (Vi har flere forskjellige plantelys til salg i nettbutikken her og varmematter til her.)

Vi har tidligere skrevet om hvordan vi sår chili og paprika, og du finner det her.

Her er de paprika og chili vi skal så i år:’

Chili: ‘Rodeo’, ‘Havana Gold’, ‘Erotica’, ‘Hungarian Black’, ‘Machu Pichu’, ‘Rokita’, ‘Trinidad Perfume’, ‘Paper Lantern’, ‘Jamaican Bell’, ‘Cayenne Chocolate’, ‘Bulgarian Carrot’, ‘Biquino Red’


Paprika: ‘Sweet Sunshine’, ‘Black Knight’, ‘King of The North’, ‘Snacking Puple’, ‘Amyka’

Du finner hele utvalget av chili og paprikafrø i nettbutikken her.

Hilsen
Kenneth og Tommy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...