torsdag 31. januar 2019

Slik dyrker du mikrogrønt enkelt – så, vann, spis!

Mikrogrønt spirer fort og kan høstes etter ca. 14 dager.

Mikrogrønt er lett å få til for alle, spesielt for de utålmodige (slik som oss!). Disse småspirene er som grønne vitaminpiller og er fine å bruke rett på brødskiva eller i salaten. De er egentlig steget videre i fra spirer. Det fine med mikrogrønt at de kan få lov til å vokse seg litt større. De høstes gjerne etter de har fått ca. 4 blader, slik at det blir litt mer grønt ut av det. Siden de dyrkes som miniplanter og ikke som spirer er utvalget større.


Fyll et minidrivhus med jord.
Trykk til jorden med en stamper eller med hendene.
Det hele er veldig enkelt:  Fyll et lite minidrivhus med jord, Klapp til jorden med hånden eller en jordstamper. Velg frøene du vil så, vi har valgt bukkehornskløver og mangold 😋 Vi sådde halve veksthuset av hver, så har vi litt forskjellig å velge mellom.
        
Finn frem frøene!
Spre frøene jevnt utover.
Når frøene er strødd ut er det bare å dekke frøene med litt jord, vanne, sett på lokkete og vente på at frøene skal spire.

Dekk med jord.
Vann godt.
Så fort frøene spirer kan du ta av lokket slik at spirene får luft, blir det for tett kan de råtne, så sett dem lyst slik at de kan vokse. Plasser frøene et sted med ca. 20 grader, så vil du se de første spirene etter 3–4 dager. De er høsteklare etter ca. 14 dager, men du kan høste dem tidligere eller senere hvis du vil, det bestemmer du selv.

Sett på lokket og vent.
La plantene få 3–4 blader før de høstes.

Frø av mikrogrønt finner du her:  Spirer og mikrogrønt

Enjoy!

Hilsen Tommy og KennethRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...