onsdag 25. oktober 2017

Høstjobbing i planteskolen og hagen

Kom regn, kom sol det fins ikke dårlig vær, bare dårlige klær!

Å lage stauder er ikke alltid bare, bare. Spesielt ikke når været ikke vil spille på lag med oss. Men vi klager ikke! Med godt regntøy, hansker og beskjæringssaksen i hånden skal staudene klippes, lukes, få på nye etiketter og legges ned slik at de blir klare til neste år. I år har vi hjelp av Therese som har vært pådriveren på sortering og merking, så nå blir det skikkelig orden på sakene.
Vårt motto (og intern humor) er: Neste år blir alt så mye bedre. Da blir det bra da!.Å klippe og legge ned mange tusen stauder er en stor jobb, men vi føler det er verdt det. Når vi gjør dette overvintrer de bedre for det blir ikke stående vann i pottene, og man får luket og klipt ned det som kommer til å visne ned gjennom vinteren. Med godt pågangsmot går det unna, nå er det bare et felt igjen og da kan bare vinteren (og våren!) komme.

Våren for oss starter allerede nå med forbredelser og bestillinger til neste år. De første 4000 staudene er allerede bestilt til neste år og flere, mange flere blir det når vi begynner med leverandør nr to. Det er bare å glede seg til vi legger ut barrotstauder i nettbutikken i mars. Lurer du på hva barrotsstauder er kan du lese om det her: Barrotstauder - Slik planter og steller du dem

Therese (pådriveren) renser stauder.
Staudene klippes helt ned.
Disse står på tur til å klippes ned.
Ferdig merket.
Det er mye å ta av....
...men det blir bra til slutt :-)

"Å klippe og legge ned mange tusen stauder er en stor jobb, men vi føler det er verdt det"


Deilig å se alt på rekke og rad!
Gentiana 'Strathmore' får stå litt til.

Vi må gjøre litt i hagen også så fort det er oppholdsvær, så kanna og georginer er kuttet ned, renset og satt i kasser for å bli båret ned i kjelleren.
Lurer du på noe med overvintring av planter og knoller kan du lese det på en blogg vi laget tidligere her: Overvintring av planter og sarte knoller -slik gjør du det 

Kenneth kutter ned digre banankanna (Canna musifolia), den har store blader!
Canna musifolia blir fort 2,5 meter på en sommer!
Tommy klipper ned georginer
Ryddig og fint blir det etterpå også :-)


Ha en flott høst uansett vær!

Hilsen Tommy og Kenneth
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...