søndag 17. september 2017

Høstlig i hagen - Uke 37, 2017

I det siste har det vært ordentlig guffent å være i hagen. Regn, regn og atter regn. Det har nesten ikke tørket opp imellom hver skur. Hagen har begynt å bære preg av alt regnet og flere av blomstene som fortsatt gav farge til hagen er nå brune og dvaske.

Heldigvis gjelder ikke dette alt, og gleden blir ekstra stor når du oppdager noe om blomstrer på et sted hvor du ikke kunne huske å ha plantet noe. Allium beesianum er en liten prydløk, ikke høyere enn ca. 20 cm og har søte lyseblå blomstrer. Den starter blomstringen nå i september og gir litt farge til bedet når alt annet begynner å forberede seg på høst. Bladverket ser nesten ut som en liten gresstue så det er ikke så lett å legge merke til den når den ikke er i blomst. Allium beesianum er en staude, så den kommer villig igjen år etter år i hagen.


Allium beesianum

I veksthuset som vi bruker til overvintring er det fortsatt full blomstring. Her står flere av våre Zonartic pelargonier. Noen av Zonartic pelargoniene har blomster i fersken, lys gult eller kremgult. Farger som du ikke så ofte finner hos zonale pelargoniene. I tillegg er blomstene og blomsterstandene ofte veldig store. Fordi vi vil at disse plantene skal være litt beskyttet mot elementene har vi satt dem i veksthuset hvor regn ikke kommer til.


Zonartic pelargonia 'Lara Mandarin'

Zonartic pelargonia 'Unicorn Diva'

I tomatveksthuset begynner tomatene endelig å modnes. Det har tatt sin tid i år, delvis fordi vi fikk plantet tomatene litt sent, men i dag var første store innhøsting. Det er morsomt og ikke minst viktig for oss å kunne prøve ut mange av de frøene, løkene og knollene vi selger for å se hvordan de oppfører seg i hagen, og for å få tatt bilder til nettsiden vår Garden Living Nå blir det på prøvesmake så mange som mulig og sylte de resterende etter at de er ferdig fotografert. Alle de 23 forskjellige sortene vi har i år.
Når tomatene begynner å modnes for alvor blir det langt flere enn vi greier å spise opp, og derfor hermetiserer vi en god del. Vi bruker denne oppskriften.

Tomater innhøstet.
Klar for fotoshoot.
Mange sorter gir et fargerikt resultat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...