søndag 4. desember 2016

Vakkert, grusomt eller grusont vakkert?Mange griner på nesen når de ser dem, mens mange lar seg begeistre og synes de er vakre. Er kunstig fargede orkideer fine, eller er de stygge?


Phalaenopsis som er kunstig farget er uten tvil en plante man enten liker eller ikke liker. Vi møter stadig på folk som tror disse er ekte, men blå eller syregrønne Phalaenopsis finnes ikke og de blir alltid skuffet når får vite at de er farget. Ser du nøye etter vil du se at nederst på blomsterstilken er det et stikkmerke der fargen har blitt sprøytet inn. Vær obs på at noen har opplevd at fargen kan renne ut av stikkmerket og ned på bordet, så en skål under kan være lurt. Når denne planten blomstrer på nytt vil de nye blomstene bli hvite.


Vi synes plantene ved første øyekast de kan virke fascinerende, men samtidig er det trist at vi trenger (og føler vi trenger) å pynte på naturen som allerede har skapt en perfekt blomst akkurat som den er. Vi heller helt klart mot at naturlig er best om det gjelder Phalaenopsis, røsslyng eller julestjerner som er farget. Heldigvis er vi alle forskjellige! Hva synes du?


Hilsen Tommy og Kenneth


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...