fredag 17. oktober 2014

Vår løkfavoritt – krokus

Krokus 'Ladykiller' og Krokus 'Tricolor'.

Et av de vanskeligste spørsmålene vi får er "Hvilken plante er din favoritt.". Det er nesten umulig å svare på, og egentlig burde vi svare som som den berømte hageskribenten Christopher Lloyd gjorde når han fikk samme spørsmål "Whatever I'm looking at right now." ("Det er den planten jeg ser på akkurat nå.") Men ble vi dyttet inn i et hjørne og tvunget til å svare ville det kanskje være den blyge krokusen. Ja, for det er ikke hvilke som helst krokus som får være favoritter, langt derifra. Selv om alle er fine er det de småblomstrede krokusene som står vårt hjerte nærmest.


Snøkrokus (Crocus tommasinianus)

Det finnes mange å velge, så vi har bare tenkt å vise frem de vi dyrker selv. De er enkle å ha med å gjøre, alle sammen. I vår litt sandaktige jord trives de utmerket og formerer seg villig. Vi har flere steder plantet store felt med 100 eller 200 løker for å få mye farge med en gang. Vi planter dem i store felter innimellom staudene i staudebedet. Skulle vi komme til å grave opp en del løker når vi roter i jorda etter at krokusene har visnet ned er det ingen skade skjedd. De dyttes bare ned i jorda igjen, og kommer like fint opp neste vår.

Krokus 'Advance'
Krokus 'Blue Pearl'

Krokus 'Blue Pearl'

Krokus 'Bronze Beauty'

Krokus 'Gipsy Girl'

Krokus 'Herald'

Krokus 'Tricolor'
Krokus 'Tricolor'

Krokus 'Ladykiller'
Krokus 'Ladykiller'

Krokus 'Snowbunting'
Snøkrokus

Krokus 'Warley'Som andre vårblomstrende løkvekster legges også krokus om høsten. Derfor har vi samlet litt forskjellige i nettbutikken vår her:

Hilsen
Tommy og Kenneth


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...