torsdag 3. mai 2012

Hagen uke 17

Hepatica transsilvanica 'Buis'
Bedre sent enn aldri, men uke 17 er klar :-) Hagen vokser som aldri før og det er morro å gå rundt i hagen hver dag,  for å se etter nye planter som har sprunget ut. Det er deilig å se at plen og trær begynner å bli grønne. Uken har vært hektisk, men vi har hatt tid hver dag til en skikkelig hagevandring. Vi har funnet plass til agnbøk buen vi kjøpte på hagemessen, tror det blir flott om noen år. Været har vært skiftende med sol den ene dagen og skyet med regn den andre. Heldigvis har temperaturen ligget på 7 - 10 grader.
En del av de tøffeste plantene i veksthuset har flyttet ut og snart skal alt ut! Det skal bli godt. Jeg har pottet opp overskuddsplanter, delt stauder og satt basis stiklinger av flere typer stauder som Geranium, Delphinium, Brunnera og flere står for tur.  Gleder meg til en ny uke med haging!

Hepatica pubescens
Hepatica 'Ellison Spence'
Ranunculus ficaria ' Salmon`s White'
Anemone  'Bracteata'
Anemone  'Lismore Blue'
Pulmonaria rubra 'David Ward'
Chinodoxa luciliae 'Alba'
Primula hirsuta
Primula vulgaris
Pulmonaria 'Dora Bielefeld'
Erythronium albidum
Erythronium sp.
Erythronium albidum
Sangunaria canadanensis
Vårtiden er uten tvil den mest fantastiske perioden. Det er så mange fine planter som setter sitt preg på hagen. Mange løkplanter er skikkelige godbiter og på vår siltjord trives de veldig godt. Jeg har også denne uken fått gjødslet bedene. Alle planter trenger mat, spesielt planter som skal blomstre godt.
Narcissus psaudonarcissus
Sangunaria  'Flore Pleno'
Sangunaria canadanensis
Corydalis bracteata
Corydalis  'White Knight'
Corydalis x allenii
Primula vulgaris

 
Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...