tirsdag 24. april 2012

Hagen uke 16


Primula 'Quakers Bonnet
Pulmonaria ang. 'Azurea'
Pulmonaria rubra var. albocorollata
Dette har vært en regnfull uke, heldigvis har det ikke hvert mange minusgrader og temperaturen har ligget mellom 0 og 5 grader. Plantene trives og vokser som bare det. Regnet og den lave temperaturen gjør at blomstene står lenge. Vi har de samme plantene både i sol og skygge, så de som står i skyggen har akkurat begynt å blomstre. På den måten blir vårsesongen mye lenger.

Potetene som ble satt for 2 uker siden, det bra. Vi har også plantet ut løk, purre og hvitløk, så da er vi gang. Gressløk og ramsløk har allerede funnet veien til matbordet. Tomatene har blitt pottet om slik at de kan fortsette sin gode vekst noen uker til. Det er allerede blomsterknopper på tomat og chiliplantene.

Ellers i hagen plantes det for fult planter som er ny innkjøpt eller ble kjøpt i fjor. Stauder deles og flyttes. Det er alltid en del redigering i bedene slik at vi får større felter med færre planter.

Carex morrowii 'Variegata'
Chinodoxa 'Pink Giant'
Crocus tommasinianus
Bedet ved huset
Erythronium sibiricum
Petasites japonicus
Trepionen er på vei
I veksthuset vokser det så det knaker. Erteblomster, Ricinus, Mais, Schizanthus, Cosmos, Fuchsia, artisjokker, verbena, georginer mm alle er snart klare til å plantes ut. På en måte skal det bli godt å få tømt veksthuset for da klarer plantene seg i større grad selv.

Slik ser det ut når vi driver i hagen - bilde til høyre. Kaffe, kjeks og planter over alt :-)

Ertebomstene trives godt
Hagkos...kaffe og kjeks
Ricinus plantene vokser
Artisjokk planter
Maisplantene kommer seg
Schizanthus
Tomatopptelling og ompotting, det ble 25 sorter i år.
Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...