søndag 2. august 2015

Grønnsakhagen vår er i gang!

Grønnsakhagen i kveldssol
Vi har kanskje ikke hatt været med oss denne sommeren. Det kalde været har gjort at alt er flere uker forsinket, men siden det har regnet mye er det mange grønnsaker som vokser godt likevel. Ikke alle grønnsaker liker høye temperaturer, så salater, kål og redikker har blitt kjempefine i år. Nå har grønnsakhagen vokst seg til og det er en god følelse å rusle gjennom den i kveldsolen og se alt som vokser og gror med full kraft. Bli med på en liten grønnsakhagevandring hos oss!

Nå spirer og gror det for fult!
Løken er sein i år og vokser for fult enda.
Vi måtte gi abroddhekken en stuss, da blir den så mye ryddigere.
Salaten er klar! Det fine brune rundt er kaffegrut, fin som jorddekke og gir næring til plantene.
Squash med striper eller....
.....helt grønne, gode begge to!
Gressløk og persille er et must!
Sukkerertene er er på vei
Tomaten 'Indigo Rose'
Tomatene tar en evighet for å bli modne og utvikle seg i denne kalde sommeren. Det har kanskje flere merket? Selv i drivhus skjer det lite hos oss ihvertfall. Den mørke, lilla tomaten 'Indigo Rose' er på vei, men det ser ut til at det fortsatt er en stund til de blir modne.  Med denne kjølige sommeren kanskje vi burde sette inn en ovn? ;-)

Artisjokk blir det i år! Hurra!
Miniagurker har vi høstet en stund, de holder koken
Basilikum i drivbenk
Basilikumen har tatt helt av i år! Vanvittig gøy! Den er jo så god at den får vi bare ikke nok av. Det kommer nok en blogg med basilikumoppskrifter om en stund... Grunnen til at de har blitt så store er at vi dyrker dem i drivbenker, der blir det varmt og fuktig akkurat som de liker. Drivbenkene gir beskyttet mot den kjølige vinden og det elsker de! Nå må de kuttes ned for nå har de nådd taket, selv om vi spiser basilikum så ofte vi kan.

Ni sorter basilikum har vi sådd i år. Bare for moro! Sitronbasilikumen overrasket!
Bondebønnene har begynt å blomstre. Fine blomster ikke sant?
Bønner liker varme, så vi får se...
Chili med opprette frukter
Chili høster vi når vi trenger dem
Vi har fått dilla på dill i år! Yummy!
Blir det noe gresskar i år? Det spørs...
Gressløk er greit å ha mye av!
Gulrøtter med beskyttelse mot gulrotflue
Koriander = love it! både til taco og indisk
Løken vokser godt enda
Rødbetene liker det kjølige været
Oregano er godt for oss og sommerfugler!
Frisk myntete er deilig og bra for magen!
Dette blir spennende....rekker maisen å bli til noe i år? Vi krysser fingrene!
Andre såing med redikker er klar. Nå sådde vi dobbelt så mange for de første var sååå gode. Nå skal de bare nytes på brødskiven med hvitost. Hemmeligheten bak fine redikker er næring og jevn fuktighet. Det har de fått nok av i år og har blitt superfine. Andre år må de kanskje vannes ekstra for å ikke bli treaktig eller gå i blomst. Godt noen grønnsaker liker været vi har nå om dagen.

Tre sorter redikk, grønnsaker er gøy!



Hilsen
Tommy og Kenneth


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...