lørdag 21. desember 2013

Vinterlig islykt

En juleaktig islykt fylt med kristtorn og juleroser.
For noen dager siden var vi på Økern Torg for å se på juleblomster, finne ut av om det er kommet noe nytt og generelt bare komme oss ut litt.
Blant alle julestjernene, asaleaene og sviblene fant vi islyktformer. Og inspirert som vi er av vår venninne Anne på Moseplassen, hadde vi lyst til å prøve å lage noen selv. Vi kan avsløre med det samme at det er kjempe moro! Og ganske avhengighetsskapende!

Slik gjorde vi det:
Vinteren/julen 2013 har så langt vært uten minusgrader, så å lage en islykt ute, slikt man vanligvis ville gjort var ikke mulig. Vi måtte derfor starte med å rydde plass i dypfryseren.

Vi ønsket å lage en litt juleinspirert lykt fylt med juleroseblomster og kristtorn. Begynn med å fylle formen med blomstene. Husk på at enkelte blomster/kvister vil flyte opp, så dytt dem innimellom greiner så de holdes på plass. OBS! Ikke bruk materiale som kan ta fyr! Når du er fornøyd fyller du forsiktig på med vann. Fyll opp til ca. 2 cm under kanten, siden isen utvider seg når den fryser. Deretter bæres formen ut i kulda eller ned i fryseren. La dem stå i 24 timer for å være sikker på at hele formen er fryst til is.

Dette brukte vi, men bruk det du har tilgjengelig.
Klipp kristtorn opp i lengder du kan presse ned i formen.
Dander kvister og blomster.
Fyll forsiktig på med vann.
Etter 24 timer tas formen opp og settes opp ned i vasken (Altså med isen nedover, og plasten opp.). La den stå i ca. 20 minutter. Deretter fyller du kaldt vann i ”midten”. La den stå i ytterligere fem minutter før du begynner å varme formen med hendene, kanskje prøve å løsne kantene forsiktig og plutselig skvetter islykten ut. Få den ut i kulda, eller tilbake i fryseren dersom du ikke skal bruke den med en gang.
Sett et kubbelys i midten av islykten og glede deg over resultatet.

Forslag til islyktform dekor:
Alle typer av blomster og planter som: bær, gresstrå, greiner, snittblomster som er på hell, blader fra tær eller stueplanter (bregneblader er lekre), konditorfarge, brannsikre pyntegjenstander. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Video på moseplassen på hvordan islykter lages.

Disse islyktformene kan kjøpes i nettbutikken vår Garden Living.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...