mandag 26. november 2012

Hjelp oss med navn på ny plante!

Store blader med uregelmessig markering
For noen år siden dukket en frøplante opp rundt forglemmegeisøster - Brunnera macrophylla 'Dawson's White'. Den fikk stå et år så vi kunne se om den beholdt markeringen og formen. Nå 3 år etter og en god del større,  er den fortsatt stabil. Den har store blader med mer eller mindre uregelmessige marmorering i kremgult. De blå blomstene kommer som vanlig på våren. Nå har vi begynt så smått å dele på den, slik at vi får mere av den, for dette er en skikkelig fin bladplante som dekker godt.

Men nå trenger den et navn! Men hva skal sorten hete? Vi syntes gode plantenavn er vanskelig, så vi trenger hjelp med forslag. Det hadde vært morro om det hadde noe med oss eller Norge å gjøre, men vi er åpne for alt!

Har du et forslag?

Brunnera macrophylla ............ ?

Tidlig vår med blå blomster


Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen

13 kommentarer:

 1. Jeg syntes den skal hete LIV - liv i bladene og fordi det kunne vært veldig gøy å få gi min kjære uforglemmelige søster LIV en plante etter henne. Hun passet på at jeg hadde det bra gjennom kreftbehandling - så for meg ble dette ganske privat men likevel :)

  Egentlig bare tull - nesten!

  SvarSlett
 2. Så artig :D
  Jeg fikk for noen år siden en frøplante fra Jack Frost, som jeg kalte moseplassen :D Den var absolutt ikke fin slik som deres, min var rimelig kjedelig og ikke bevaringsverdig egentlig, men det var nå litt stas da, å lage egen sort i hagen lell ;)

  Når det gjelder navn så aner jeg jammen ikke. "Holter" er jo litt kjedelig da, har dere et mer lokalt stedsnavn kanskje som kan brukes?

  SvarSlett
 3. Kjempevakker var den! Forstår godt dere vil ha den flere steder i hagen!
  Når jeg googler Brunnera Macrophylla "Variegata" får jeg mange bilder som kan minne om deres planter, men bladene er kanskje mindre enn på deres? Uansett. Hva med å kalle planten for Brunnera Macrophylla "Hageliv" :-D
  Ha en fortsatt riktig fin kveld.
  Stein

  SvarSlett
 4. Sukk! Den var virkelig vakker... Jeg elsker alle planter som ser sånn ut. Jeg hadde for noen år siden den som Stein nevner, den het 'Variegata' og var veldig lik deres. Men jeg synes ikke den var så variegert likevel som deres. Vanskelig å si nå. Jeg har en Alchemilla mollis som har en del som er varigert. Det er så spennende med sånne ting som plutselig oppstår. Brunnera macrophylla 'Varius' synes jeg dere skal kalle den :-)

  SvarSlett
 5. Jeg har ingen kreative navneforslag men må bare si at de bladene var rålekre :) Så er det bare å vente til den kommer ut på det åpne markedet eller?!

  SvarSlett
 6. Hva med Brunnera macrophylla Kenmy? (Mix av fornavnene deres!)
  Så spennende med en helt ny variant!

  SvarSlett
 7. Har noe som ligner men nå er lappen under snøen

  SvarSlett
 8. Det fins jo hundrevis av hybridnamn på variegerte planter som involverar fløyte/cream, kva med ein norsk tvist på det? Brunnera macrophylla 'Rømmekolle'? Skjønt det funkar jo ikkje så godt internasjonalt.

  Fin plante, forøvrig!

  SvarSlett
 9. Hva med Brunnera Macrophylla Versicolor(lyse/mørke flekker) eller Brunnera Macrophylla Vitiligo(mangel på pigmenter i huden som lager hvite flekker)? Uansett en flott plante, og en flott blogg :)

  SvarSlett
 10. Man kan jo få masse kombinasjoner av deler av navnene deres: Keinto, Totkein, Tomken, Kenberg/Kennberg, Tombretsen osv. Igrunnen bare å finne frem Scrabblebrikkene og leke litt :-)

  Pia

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...