Nyhøstede poteter fra hagen. 'Charlotte' er en supergod sort. |
Årets hvitløk ble skikkelig bra, store og fine! |
Gressløk har vi masse av :-) |
Denne oppskriften har jeg fått av vår gode hageveninne Ebba, så derfor heter den Ebba's potetsalat.
Kok potetene. Imens blandes...... |
....innholdet ferdig. |
Avkjøl potetene etter koking. |
Kutt potetene opp i terninger og putt dem i bollen. |
Rør rundt, og vips ferdig! |
Her er oppskriften:
Ebba's potetsalat.
1-1,5 kilo poteter (nypoteter er nydelige her!)
150 gram majones
1 beger rømme
Kefir (mengden varierer etter hvor bløt du vil den skal være, men noen desiliter er vanlig)
Sitronsaft
Salt
Pepper
2 ts (eller etter smak) Dijon sennep
Presset hvitløk (2-3 fredd minst!)
En god bunt med gressløk klippet.
Kok opp potetene (best med nypoteter) Mens de koker har du majonese, rømme, sitronsaft, salt, pepper, Dijon sennep, hvitløk og gressløk i en bolle og rører sammen. Smak til underveis. Hell av potetene og la dem avkjøle. Kutt de i passe terninger og ha dem i blandingen. Tilsett kefir til salaten får ønsket konsistens, ofte mellom 2-4 desiliter.
Denne er superenkel å lage og smaker kjempegodt til alt av spekemat og grillmat. Små terninger av grønne epler er også godt i salaten, da blir den mer syrlig. Denne oppskriften er ikke for de som er redd for kalorier eller hvitløk!
Potetsalaten er kjempegodt sammen med spekemat. |
Hageliv © Kenneth Ingebretsen