mandag 12. oktober 2015

Hvitløksetting i oktober

Forskjellige sorter med hvitløk...og en kaffekopp!
Det er midten av oktober, og våre hvitløk var ennå ikke kommet i jorda. Men i dag fikk vi det gjort! Vi prøver flere forskjellige sorter i år, så får vi se hvilke som trives best hos oss til neste år. Alle er sorter vi har hatt til salg i nettbutikken og er godkjente, sykdomsfrie setteløk. Ikke fall for fristelsen til å ta en innkjøpt hvitløk fra kjøleskapet og sette den i grønnsakhagen din. Disse løkene er ikke beregnet på dyrking og kan være bærere av plantesykdommer. (Samtidig som at det mest sannsynlig er en sort som ikke vil vokse godt på våre breddegrader.) Er du riktig uheldig kan du innføre noe som kan være vanskelig å bli kvitt igjen som løkhvitråte.

Jorda i grønnsakhagen vår er blitt forbedret med jord fra frø og staude potter der ingenting vokste frem og kompost, så alt burde ligge til rette for god vekst i vår næringsfattige siltjord. Vi krysser fingrene på at vi får en flott sommer neste år med stor avling!

Har du lyst til å sette hvitløk selv? Det er ikke for sent ennå.
Les mer hvordan du gjør det i hvitløksbloggen


Vi graver og raker over.
Tramper til for at jorden ikke skal være for løs og for å unngå luftlommer.
Vi lager hull med en løkplanter for å spare tid
Hvitløk settes 10 cm dypt


Hilsen
Tommy og Kenneth

3 kommentarer:

 1. Jeg satt hele løken ned i jorda forrige helg. Visste ikke at feddene skulle settes hver for seg. Kan jeg ta de opp igjen og plante en og en fedd nå?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Ja det går sikkert helt fint, de setter ikke nye røtter så fort :-) Det fine med planter er at man lærer noe nytt hele tiden.

   Lykke til med hvitløken!

   Hilsen Kenneth

   Slett
 2. I dag kommer hvitløkene mine! Jeg skal ha litt sand i jorda mi, for det er litt leirete og så skal de i litt opphøyd bed. Da blir det fin drenasje har jeg tenkt. Dessuten skal det bli en god og varm sommer til neste år :-).
  Spiser på sjalottløken nå - satte sjalottløk fra dere i vår. Ble masse, så det må nok gjøres om igjen!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...