mandag 6. juli 2015

Vi har fått gjester i hotellet vårt!

Hurra! Vi har fått våre første gjester i hotellet vårt!
Vi er superfornøyde om dagen for vi har nemlig fått hotellgjester! Håper de synes "roomservicen" er topp, for her er frokosten rett utenfor døren. Vi har ledige rom for flere gjester!

Det er ikke bare i byer insektene kan trenge et sted å bo, det gjelder tydeligvis her på landet også. De er ikke så kresne og flytter gjerne inn i hulrom i stokker eller bambuspinner. Det er ofte arter av enslige bier eller vepser som flytter inn. Biene fyller røret med pollen, slik at larvene har noe å spise. Vepsene derimot fyller det med insekter, slik at larvene får protein. Vepsene tar mange skadeinsekter i hagen, så de er hjertelig velkommen hos oss! Når eggene er lagt tettes hullet med leire, slik at larvene er beskyttet mot fiender. Der inne er de trygge og har nok mat. Et rør kan inneholde flere larver.

Insekthotell kan lett lages selv eller kjøpes ferdig.
Vi har noen modeller i nettbutikken her: Til insekshotell


Blinkskudd! Akkurat når bildet ble tatt er en gjest på vei inn.
Her ligger larvene til enslige bier godt beskyttet.
Slik ser rørene ut når noen er flyttet inn og hullene er tettet igjen med leire.Hilsen
Tommy og Kenneth

5 kommentarer:

 1. Det var interessant å se. Har noe lignende her, men ser ikke tegn til aktivitet - men det er antagelig mange andre gjemmeplasser for de samme krypene

  SvarSlett
 2. Det var interessant å se. Har noe lignende her, men ser ikke tegn til aktivitet - men det er antagelig mange andre gjemmeplasser for de samme krypene

  SvarSlett
 3. Så hyggelig å se at disse hotellene fungerer etter intensjonen. De er jo dekorative også da. Ha en fortsatt fin sommer.

  SvarSlett
 4. Så gøy å se, kanskje jeg må satse på et hotell i hagen :) hilsen AnneKa

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...