Sider

fredag 16. august 2013

Poteter, hvitløk og gressløk fra hagen = verdens beste potetsalat


Nyhøstede poteter fra hagen. 'Charlotte' er en supergod sort.
Årets hvitløk ble skikkelig bra, store og fine!
Gressløk har vi masse av :-)
 Det var herlig å gå ut i grønnsakshagen i dag og høste ferske poteter, hvitløk og gressløk til å lage verdens beste potetsalat. Ferskere potetsalat får en ikke! Denne gangen høstet jeg delikatessesorten 'Charlotte'.  Det er en potetsort med avlange poteter som er lysgule inni. Den smaker mye og er nydelig bare kokt uten noe på eller ved siden av!
Denne oppskriften har jeg fått av vår gode hageveninne Ebba, så derfor heter den Ebba's potetsalat. 

Kok potetene. Imens blandes......
....innholdet ferdig.
Avkjøl potetene etter koking.
Kutt potetene opp i terninger og putt dem i bollen.
Rør rundt, og vips ferdig!

 Her er oppskriften:

Ebba's potetsalat.

1-1,5 kilo poteter (nypoteter er nydelige her!)
150 gram majones
1 beger rømme
Kefir (mengden varierer etter hvor bløt du vil den skal være, men noen desiliter er vanlig)
Sitronsaft
Salt
Pepper
2 ts (eller etter smak)  Dijon sennep
Presset hvitløk (2-3 fredd minst!)
En god bunt med gressløk klippet.

Kok opp potetene (best med nypoteter) Mens de koker har du majonese, rømme, sitronsaft, salt, pepper, Dijon sennep, hvitløk og gressløk i en bolle og rører sammen. Smak til underveis.  Hell av potetene og la dem avkjøle. Kutt de i passe terninger og ha dem i blandingen. Tilsett kefir til salaten får ønsket konsistens, ofte mellom 2-4 desiliter.

Denne er superenkel å lage og smaker kjempegodt til alt av spekemat og grillmat. Små terninger av grønne epler er også godt i salaten, da blir den mer syrlig. Denne oppskriften er ikke for de som er redd for kalorier eller hvitløk!

Potetsalaten er kjempegodt sammen med spekemat.



Hageliv © Kenneth Ingebretsen