Sider

lørdag 16. juni 2012

Rabarbra snaps!


Høst friske rabarbrastilker
Kutt opp og ha på glass
Dette er en superenkel måte å ta vare på noe av rabarbraen, og ikke minst lage noe morsomt og nyttig med denne flotte planten. 

Slik gjør du:

600 gram rabarbra ferdig renset og kuttet
300 gram sukker
1 l vodka (eller så mye du trenger for å fylle glassene).

Fyll rabarbrabitene og sukkeret på glass, fyll på med vodka.  La dette trekke inntil 6 mnd, på et mørkt sted. Snu/rist på glasset med jevne mellomrom for å blande ingrediensene. Oppskriften kan med fordel halveres hvis du ønsker mindre mengde. Oppskriften kan kryddres med kanelstang, sitron eller andre ting du liker.

Rabarbrasnaps kan brukes som den er, som en hagesnaps rett og slett! En fin måte å spare vårens smaker til høsten.

Oppskriften kommer fra Nigella Lawson - How to be a domestics goddess

Ha på sukker
Fyll på med vodka
Skru på tett lokk
Etter 6 mnd er vodkaen rosa og klar til bruk

Copyright Photograph © Kenneth Ingebretsen